Super market: Είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά, σκέψεις για αλλαγή ωραρίου

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι τα super market είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά. Μετά τις ουρές που παρατηρήθηκαν στα ειδικά το Σάββατο, προχώρησε σε διαβεβαιώσεις αλλά και συστάσεις για το πως να κάνουμε τις αγορές μας λόγω κορονοϊού.

Μεγάλη προσοχή συνέστησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτών για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ώστε να μην

παρατηρηθούν συνθήκες όπως αυτές στα super market, καθώς ευνοούν τη μετάδοση ασθένειας.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι τα super market είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά. Μετά τις ουρές που παρατηρήθηκαν στα σούπερ μάρκετ ειδικά το Σάββατο, προχώρησε σε διαβεβαιώσεις αλλά και συστάσεις για το πως να κάνουμε τις αγορές μας.

Μάλιστα σημείωσε πως όταν πηγαίνουμε θα πρέπει να τηρείται σειρά στα ταμεία με όχι πάνω από 5 άτομα τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε αναμονή με απόσταση ασφαλείας. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας πάντως δήλωσε ότι συζητείται το θέμα των μέτρων στα σούπερ μάρκετ όπως το να εφαρμοσθεί διευρυμένο ωράριο ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση.

Αυτό που επισήμανε αρκετές φορές ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας είναι ότι θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί την ατομική του ευθύνη ως προς τη μετάδοση του ιού, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του. «Πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός, παντού», είπε ο κ. Τσιόδρας, κρούοντας ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για τις συναθροίσεις.

Τι ανέφερε η ΕΡΤ για τον τρόπο που θα γίνονται οι αγορές

Στη διάρκεια της σύσκεψης, που έγινε το πρωί, έγινε εκτίμηση της εφαρμογής από τους πολίτες, των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, και τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση τους, ώστε να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους, των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία, όπως τα super markets και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πάντως, στα super market αναμένεται να υπάρξουν περιορισμοί ως προς τον αριθμό των πελατών, που θα μπορεί να είναι μέσα ταυτόχρονα.

Η ΠΝΠ, σύμφωνα με την ΕΡΤ αναμένεται να αναφέρει τα τετραγωνικα και με τους καταναλωτές που θα βρίσκονται μέσα στο κατάστημα, ανάλογα με αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα