Κορονοϊός - Ουκρανία: 10.000 μάσκες έκλεψαν μέλη των ειδικών δυνάμεων

Στην Ουκρανία τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έκλεψαν 10.000 ιατρικές μάσκες.

Τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας λήστεψαν την προηγούμενη εβδομάδα 10.000 ιατρικές μάσκες, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με μικροπωλητές που ήταν τα θύματα, οι δράστες τους επιτέθηκαν ένοπλοι αρπάζοντας όλο το εμπόρευμα.

Η τακτική των ληστών ήταν να κλείνουν ραντεβού ως επίδοξοι αγοραστές με τους μεταπωλητές, κι όταν πήγαιναν στο ραντεβού, με την απειλή όπλου λήστευαν τις μάσκες.

Επιπλέον, ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι οι «ένοπλοι δήλωναν

ότι ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ανάγκαζαν εμπόρους και αγοραστές να πέσουν στο έδαφος, άρπαζαν τις μάσκες και εξαφανίζονταν».

Μέχρι στιγμής οι τρις συλληφθέντες είναι άνδρες ηλικίας από 26 έως 42 ετών και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη μέχρι 10 έτη. Επίσης, η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται περίπου στα 44.000 ευρώ.

Δραματική η κατάσταση στην Ουκρανία

Στην Ουκρανία σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, υπάρχουν επτά κρούσματα και ένας από τους ασθενείς απεβίωσε. Ακόμη, τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί χώροι και τα εμπορικά κέντρα έκλεισαν. Από αύριο θα διακοπεί η λειτουργία στα τρία δίκτυα του μετρό της χώρας, καθώς και τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων και τρένων.

Παρόλα αυτά, μπορεί η χώρα να μετρά λίγα κρούσματα αλλα΄υπάρχουν πολλές ελλείψεις στα νοσοκομεία. Οι ιατρικές μάσκες έχουν γίνει σπάνιο είδος στην Ουκρανία και έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Πλέον, είναι σχεδόν αδύνατον να τις αγοράσει κανείς στα φαρμακεία και η τιμή τους έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι πολλοί επιχειρηματίες θα δωρίσουν ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα