Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στον Βόλο - Είχε ταξιδέψει Βρετανία

22χρονος που ταξίδεψε στη Βρετανία, προσβλήθηκε από κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στον Βόλο ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Πρόκειται για έναν νεαρό 22 ετών, που απ' το περασμένο Σάββατο νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο 22χρονος είχε ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο και μόλις επέστρεψε στον Βόλο παρουσίασε συμπτώματα.

Το γεγονό αυτό

προκάλεσε υποψίες στους γιατρούς με αποτέλεσμα να λάβουν και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Έλλειψη αντιδραστηρίων

Ο νεαρός ανέμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του ενώ νοσηλευόταν από το Σάββατο, κατά την ίδια πηγή.

Η καθυστέρηση στα αποτελέσματα των εξετάσεων οφειλόταν στην έλλειψη αντιδραστηρίων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Πάντως, σύμφωνα με τους γιατρους, ο 22χρονος έχει πολύ καλή κλινική εικόνα, τα συμπτώματα είναι ήπια και αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για την διαχείριση της κατάστασης.

Δεν αποκλείεται ο νεαρός να πάρει εξιτήριο απ' το νοσοκομείο, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα παραμείνει στο σπίτι του σε αυστηρή καραντίνα και απομόνωση.

Τα κρούσματα στη χώρα συνολικά

35 νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα νωρίτερα σήμερα, με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 387, ενώ ανακοινώθηκε ακόμη ένας νεκρός από τον COVID-19. Η καταγραφή του νέου θανάτου ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών από τη συγκεκριμένη νόσο στους πέντε.

Σημειώνεται δε πως στα 60 αυξήθηκαν τα κρούσματα απροσδιόριστης πηγής - τα «ορφανά» όπως είχαν χαρακτηριστεί αν και ο εκπρόσωπος τύπου για τον κορονοϊό έχει αναφέρει ότι ο όρος δεν είναι ορθός - κάτι που δείχνει πως συνεχίζει η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Επίσης, όπως δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, στους 70 ανήλθαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται, με 11 από αυτούς να έχουν διασωληνωθεί. 

Ενημέρωσε επίσης πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σχετικά με τους πέντε νεκρούς, έγινε γνωστό πως είναι όλοι άνδρες και ότι ο μέσος όρος της ηλικίας τους είναι τα 68 έτη.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι χθες, Δευτέρα, υπήρχαν 352 κρούσματα με εννέα άτομα να νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα