Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτερη των περιστάσεων η απόφαση του Eurogroup

Ο Αλέξης Τσίπρας σε άτυπη τηλεδιάσκεψη με συνεργάτες του, χαρακτήρισε κατώτερη των περιστάσεων την απόφαση του Eurogroup για την ελληνική οικονομία, εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με συνεργάτες

και τομεάρχες, για να συζητήσουν την κατάσταση στη χώρα, εξαιτίας του κορονοϊού. Στην σύσκεψη εξετάστηκε η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, η οποία είναι «πολύ κατώτερη των περιστάσεων για τις προκλήσεις και τους κινδύνους με τους οποίους είναι αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία από την πανδημία» σύμφωνα με πηγές του κόμματος.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη, η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της και να υλοποιήσει τις προτάσεις που κατέθεσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι θέσεις αυτές είναι να υπάρξει μαξιλάρι ρευστότητας και να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα ουσιαστικης στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα - Μητσοτάκη

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό. Στο επίκεντρο ήταν η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν και κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μάλιστα, η τηλεδιάσκεψη ήταν πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Καλογήρου να φέρνει εις πέρας το αίτημά του.

Στο επίκεντρο η εκλησσία 

Ο κ. Τσίπρας, λίγες ώρες πριν την απόφαση του Πρωθυπουργού να αναστείλει τα θρησκευτικά μυστήρια όλων των δογμάτων έθεσε ευθέως το θέμα και έκανε λόγο για αδράνεια από πλευράς της Πολιτείας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλες οι λειτουργίες όλων των δογμάτων, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για καθυστέρηση 10 ημερών.

Ειδικότερα ο κ. Χαρίτσης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «έπρεπε να περάσουν δέκα μέρες, να συνωστιστούν και να μεταλάβουν στις εκκλησίες χιλιάδες πιστοί, να βρεθεί η χώρα στη δίνη της πανδημίας για να πράξει ο πρωθυπουργός το αυτονόητο.
Ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους ανακοίνωσε αυτό που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή, αυτό που επέβαλε η κοινή λογική, αυτό που απαιτούσε η επιστημονική κοινότητα. Ελπίζουμε ειλικρινά, αυτή η πολυήμερη αργοπορία, καθαρά για λόγους μικροκομματικού υπολογισμού και εσωκομματικών ισορροπιών, να μην έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη μεγάλη μάχη που δίνει η ελληνική κοινωνία ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού».

Keywords
Τυχαία Θέματα