Τι είναι το «cocooning» στο οποίο αναφέρθηκε ο Μητσοτάκης

Τι είναι το «cocooning» που ανέφερε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Τρίτης. Τι σημαίνει ο όρος και ποια η καταγωγή του.

Σε διάγγελμα για τον κορονοϊό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης όπου τόνισε ότι «είμαστε σε πόλεμο» με έναν εχθρό «που είναι αόρατος αλλά όχι ανίκητος» και συνέστησε, μεταξύ άλλων, στους πολίτες να κάνουν «cocooning».

Η αναφορά αυτή στον του πρωθυπουργού στον όρο που χρησιμοποιείται από τους νέους προκάλεσε ένα μικρό «χαμό» στα social media,

ενώ δεν ήταν λίγοι και οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων που ρωτούσαν τι σημαίνει.

Σύμφωνα με τον ορισμό της Wikipedia για το «cocooning», ο όρος έχει τη σημασία του «να μένει κανείς μέσα στο σπίτι του, να απομονώνεται από τον κίνδυνο που έχει γίνει αντιληπτός, αντί να βγαίνει έξω».

«Ο όρος δημιουργήθηκε το 1981 από την Faith Popcorn, μια σύμβουλο μάρκετινγκ. Ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται στην κοινωνική επιστήμη, στο μάρκετινγκ, στη διαπαιδαγώγιση και ανατροφή των παιδιών, στην οικονομική πρόβλεψη, την αυτοβοήθεια, τη θρησκεία, ενώ αποτελεί τυπικό αγγλικό όρο που μπορεί κάποιος να συναντήσει σε όλα τα αγγλικά λεξικά», προστίθεται στο σχετικό λήμμα.

Σύμφωνα με το dictionary.com, πρόκειται για «την πρακτική της διαμονής στο σπίτι, κατά τον ελεύθερο χρόνο, παρακολουθώντας τηλεόραση ή βίντεο».

Σημειώνεται πως το «cocooning», προέρχεται από τη λέξη «cocoon», δηλαδή το κουκούλι, και μπορεί να εκληφθεί και ως η συνειδητή αποχή ενός ατόμου από κάθε κοπιαστική δραστηριότητα.

Θα μπορούσε να αποδοθεί και ως «άραγμα στο σπίτι».

Κυβερνητική οδηγία το cocooning

«Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους», ήταν η επίμαχη φράση του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο των μέτρων αυτοπεριορισμού, προκειμένου να συμβάλουν οι πολίτες στην ανάσχεση της διασποράς του Covid-19 στην κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα