Κλειστά σχολεία αύριο: Τι θα γίνει με το Πάσχα

Τι είπε η Νίκη Κεραμέως για την απόφαση για κλειστά σχολεία από αύριο. Η σκέψη για μαθήματα στο Πάσχα.

«Θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα» είπε σε αποψινή της συνέντευξη στον ANT1 η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο 14ήμερο κλείσιμο των σχολείων,

σημειώνοντας πως «εφόσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».

«Σήμερα δράσαμε προληπτικά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας, όλη την κοινωνία. Στόχος ήταν να περιορίσουμε δραστικά την εξάπλωση του ιού», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Η ίδια πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος» και ότι «θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές μας».

Πέραν της αξιοποίησης των διακοπών του Πάσχα, αν χρειαστεί, η κ. Κεραμέως είπε πως:

«Θα αναπροσαρμόσουμε τις διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτάκαι θα καταργήσουμε τους περιπάτους, που είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο», αναφερόμενη στους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.

Δείτε περισσότερα στο ακόλουθο βίντεο:

Νωρίτερα, με παρέμβαση της κ. Κεραμέως διευθετήθηκε το θέμα που ανέκυψε με τα φροντιστήρια, για τα οποία αρχικά δεν είχε γίνει αναφορά.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 89, καθώς το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα πέντε νέα κρούσματα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα