Κλειστά σχολεία: Τι θα γίνει με τα μαθήματα, ανατροπή με τις ώρες

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει τους τρόπους που θα καλυφθούν οι ώρες που χάνονται από το «λουκέτο» των 14 ημερών στα σχολεία λόγω κορονοϊού.

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει ήδη τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να αναπληρώσει τα κενά που αφήνει στην

εκπαιδευτική διαδικασία το κλείσιμο των σχολείων για 14 ημέρες που «επέφερε» ο κορονοϊός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Ανάμεσα σε άλλα μέτρα που εξετάζονται, λοιπόν, φαίνεται πως βρίσκεται η μείωση της διδακτικής ώρας, ώστε το 45λεπτο μάθημα να κατέβει στα 35 λεπτά.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης και η εκμετάλλευση χρόνου που διατίθεται σε περιπάτους και εκδρομές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN δεν αποκλείεται το υπουργείο Παιδείας να αξιοποιήσει χρόνο από την Μεγάλη Εβδομάδα ή και τα Σάββατα, όπως είχε συμβεί τα έτη με τις μεγάλες σε διάρκεια καταλήψεις των μαθητών (2014, 2014), καθώς και στις χρονιές στις οποίες δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποιούσαν πολυήμερες απεργίες.

Τέλος, εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ ανέφεραν στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό πως «αν περάσει το 14ημερο», τότε το Υπουργείο «θα πρέπει να περάσει σε νέες αποφάσεις», που λογικά θα είναι «πρωτόγνωρες».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πάντως πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος» και ότι «η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για 14 ημέρες, καλύπτεται με την κατάργηση περιπάτων και την εντατική διαδικασία μάθησης. Για τα σχολεία που θα κλείσουν για περισσότερο από δύο εβδομάδες, υπάρχουν εργαλεία όπως η χρήση ημερών διακοπών του Πάσχα και παράταση του σχολικού έτους καθώς επίσης και η μείωση της ύλης».

«Λουκέτο» σε σχολεία και φροντιστήρια για 14 ημέρες

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι κλείνουν για 14 ημέρες όλα τα δημόσια και τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, κλείνουν:

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοίΤα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια)Τα ΙΕΚΤα Πανεπιστήμια

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εισηγήθηκε λίγο αργότερα το κλείσιμο και των φροντιστήριων, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες του ΕΟΔΥ και των ειδικών.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα