Κεραμέως για κλειστά σχολεία: Να περιοριστούν οι μαζικές συναθροίσεις - Στον αέρα οι παρελάσεις της 25η Μαρτίου

Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κορονοϊού αφορά όλες τις δομές που καλύπτει το υπουργείο Παιδείας, ανέφερε η κ. Κεραμέως επαναλαμβάνοντας ότι αφορά και τα φροντιστήρια. Τι δήλωση για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

«Δρούμε προληπτικά για όλες τις δομές

του υπουργείου Παιδείας και προσπαθούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού με κάθε τρόπο» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σχολεία για 14 μέρες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δρα με υπευθυνότητα, ενώ για τον τρόπο που θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες ανέφερε: «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για 14 ημέρες, καλύπτεται με την κατάργηση περιπάτων και την εντατική διαδικασία μάθησης. Για τα σχολεία που θα κλείσουν για περισσότερο από δύο εβδομάδες, υπάρχουν εργαλεία όπως η χρήση ημερών διακοπών του Πάσχα και παράταση του σχολικού έτους καθώς επίσης και η μείωση της ύλης».

Η ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα επηρεαστεί επανέλαβε και για την εξεταστική των Πανεπιστημίων καθώς είναι εξοπλισμένα και μπορούν να γίνουν και εξ αποστάσεως μαθήματα εφόσον χρειαστεί.

Πάντως η υπουργός έκανε έκκληση να περιοριστούν οι συναθροίσεις και οι μαθητές να αποφεύγουν τις μαζικές συνευρέσεις, ενώ πρέπει να ενημερώνονται για τα μέτρα ατομικής προστασίας. «Όχι απομόνωση αλλά δραστικά μέτρα για τις συναθροίσεις» είπε, στέλνοντας το μήνυμα ότι «καθένας από εμάς πρέπει να περιορίσει την εξάπλωση».

Τέλος για το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, είπε ξεκάθαρα ότι το σάλιο συμπεριλαμβάνεται σύμφωνα με τους επιστήμονες στους τρόπους μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ για τις μαθητικές παρελάσεις ανέφερε ότι είναι ανοιχτό το θέμα και δεν αποκλείεται να ανασταλούν οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα