Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στις φυλακές της Ιταλίας

Εξεγέρσεις και αποδράσεις σημειώνονται στις φυλακές της Ιταλίας, με αφορμή τον κορονοϊό.

Ο αριθμός των νεκρών φυλακισμένων στην Ιταλία αυξήθηκε στους δώδεκα, έπειτα από αποδράσεις και εξεγέρσεις, που σημειώθηκαν με αφορμή τον κορονοϊό. Βασική αιτία είναι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί προκειμένου να περιοριστεί ο ιός, όπως ο περιορισμός των κρατουμένων με τους συγγενείς τους.

Σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους, μέχρι στιγμής οι βιαιότερες διαμαρτυρίες έχουν τεθεί υπό έλεγχο, όμως συνεχίζονται οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις σε δέκα φυλακές.

Επτά κρατούμενοι

έχουν πεθάνει στη φυλακή της Μοδένα, ενώ σήμερα (10/3) άλλοι δύο βρέθηκαν νεκροί. Επίσης, υπάρχουν τρεις σε μια φυλακή στο Ριέτι, στα βορειοανατολικά περίχωρα της Ρώμης.

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι από τους θανάτους οφείλονται σε υπερβολική δόση φαρμάκων, τα οποία έκλεψαν οι κρατούμενοι από τις κλινικές που λεηλάτησαν,όπως επισημαίνει το υπουργείο.

Επιπλέον, 50 κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια φυλακή στη Φότζια και μονάχα οι 22 εξ αυτών είχαν συλληφθεί έως σήμερα το πρωί, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, της γείτονα χώρας.

Εξάλλου, στις ιταλικές φυλακές είναι χρόνιο το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει τους κρατουμένους και το προσωπικό περισσότερο ευάλωτους στον κορονοϊό. Στις φυλακές εκτίουν τις ποινές τους 61.250 κρατούμενοι, περίπου 10.000 περισσότεροι από τον αριθμό που μπορούν να φιλοξενούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα