Ιταλία: Πάνω από 500 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζει να μετράει νεκρούς και νέα κρούσματα κορονοϊού η Ιταλία.

Αύξηση σε σύγκριση με χθες παρουσίασαν οι θάνατοι και τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία σήμερα, Τρίτη.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 534 θάνατοι που αποδίδονται σε επιπλοκές του Covid-19, ενώ 454 θύματα είχαν καταγραφεί τη Δευτέρα. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 2.729 νέα κρούσματα, έναντι 2.256 μία ημέρα πριν, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται

πως τους τελευταίους δύο μήνες στην Ιταλία, έχουν χάσει τη ζωή τους 24.648 άνθρωποι. Η γειτονική χώρα καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό θανόντων μετά τις ΗΠΑ, σε παγκόσμια κλίμακα.

Τέλος, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία ανέρχεται σε 183.957, ο τρίτος υψηλότερος παγκόσμιος πίσω από τις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Κόντε: «Ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί»

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε στις θέσεις της κυβέρνησής του, για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη, τονίζοντας ότι η χώρα του διατηρεί μεγάλες επιφυλάξεις, σχετικά με τη δυνατότητα χρηματοδότησης των χωρών μελών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να βρεθεί σε θέση να ζητήσει και πάλι συγγνώμη από καμία χώρα, όπως συνέβη στο παρελθόν, όταν επέβαλε στην Ελλάδα υπερβολικά αυστηρούς όρους για την χρηματοδότησή της», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, πάντως, υπογράμμισε ότι η τελική επιλογή της χώρας του, θα επικυρωθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο. Επίσης, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η χώρα του, μαζί με άλλα οκτώ κράτη της Ένωσης, έχει ταχθεί υπέρ νέων μορφών χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα