Πώς θα επαναλειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία

Οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας για την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων.

Με κανόνες,όρους και προϋποθέσεις και με τις οδηγίες των επιστημονικών επιτροπών, θα επαναλειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία στα νοσοκομεία της χώρας, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

την Τρίτη.

«Προετοιμαζόμαστε για την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων, αλλά αυτό θα γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις και όχι αμέσως», τόνισε ο υφυπουργός.

Διευκρίνισε ότι αυτό θα εφαρμοστεί ταυτόχρονα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα «και βεβαίως, όχι με τον ίδιο ρυθμό χειρουργείων με αυτόν που είχαμε πριν την έναρξη της πανδημίας».

Όπως είπε, τα βήματα θα γίνονται βάσει των οδηγιών της ειδικής επιστημονικής επιτροπής και των επιτροπών λοιμώξεων και χειρουργείων που υπάρχουν σε κάθε νοσοκομείο και ανάλογα θα ανοίγουν τα τακτικά χειρουργεία.

Σε δεύτερο χρόνο θα ανοίξουν τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων

Σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και βέβαια, όπως είπε, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, διότι στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία παρατηρείται μεγάλη προσέλευση κόσμου και συγχρωτισμός. 

Ο καθηγητής  Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε προηγουμένως πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.401, καθώς στον απολογισμό περιλαμβάνονται 156 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά. Τα 150 από τα κρούσματα αυτά είναι στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα