Κορονοϊος: Ο ιός σκοτώνει και τους νέους - Η αιφνίδια κατάρρευση του οργανισμού και η ανάλυση Τσιόδρα

Στους λόγους τους οποίους ο κορονοϊός σκοτώνει ακόμη και τους νέους αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τα αναλυτικά στατιστικά που έδωσε.

Στον θάνατο ακόμη και νέων ανθρώπων, από τον κορονοϊό, αναφέρθηκε στην παρουσίαση της Τρίτης ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ειδικότερα με αφορμή τον θάνατο ενός 35χρονου ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Τσιόδρας καταρχήν ανέφερε τα συγκεντρωτικά -στατιστικά στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα.

Όπως είπε το 75% αφορά ηλικίες από 18 έως 65, από το σύνολο των κρουσμάτων, ενώ το 30,9%

αφορά τις ηλικίες 18-39. Το 44% αφορά ηλικίες από 40 έως 64 ετών, το 22% 65 και άνω, ενώ 79 κρούσματα είναι για ηλικίες έως 17 ετών.

Για τους δε θανάτους δυο αφορούσαν ηλικίες από 19 έως 39 ετών.

Ως προς το τους λόγους για τους οποίους χτυπά πολύ βαριά ακόμη και νέους ανθρώπους, ο κ. Τσίοδρας σημείωσε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν ήπια κλινική εικόνα, δυστυχως όμως καταγράφονται και θάνατοι χωρίς ο ασθενής να έχει προβλήματα υγείας.

«Σε μια μεγάλη μελέτη της Κίνας και σε δείγμα 2.135 παιδιά, καταγράφηκε μόλις ένας θάνατος, ωστόσο παραμένει το ερώτημα τι συμβαίνει στους νέους ανέφερε» ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε κάποιες περιπτώσεις είπε υπάρχει τελικά υποκείμενο νόσημα κάτι που δεν γνωρίζαμε νωρίτερα και σε άλλες περιπτώσεις σημειώνεται αιφνίδια κατάρρευση του οργανισμού.

Όπως πρόσθεσε κάποιοι άλλοι έχουν λάβει μεγάλο ιικό φορτίο, ενώ έκανε και ειδική αναφορά και στην προδιάθεση των γονιδίων, δίνοντας το παράδειγμα του έρπη, ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί ακόμη και εγκεφαλίτιδα.

Η ιογενής σήψη θα μπορούσε είπε να είναι ένας ακόμη λόγος, είπε ο καθηγητής η οποία προκαλεί κατάρρευση του οργανισμού και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρχει «σχολαστική επιτήρηση της υγείας μας».

«Η χαμηλή άμυνα, αλλά και μια ισχυρή άμυνα μπορεί να βλάψουν τον ασθενή» πρόσθεσε και τόνισε ότι είναι επίσης πρωτόγνωρο κάποιοι να μην εμφανίζουν υψηλή δύσπνοια γιατί τα πνευμόνια λειτουργούν σωστά. «Ενώ λοιπόν δεν έχουν κάποια σοβαρή δύσπνοια έχουν αυτή την σιωπηρή και χαμηλή οξυγόνωση και φτάνουν στα τελικά στάδια της ανεπάρκειας των πνευμόνων» είπε με νόημα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα