ΙΑΤΑ: Έως και 314 δισ. δολάρια η ζημία στη αεροπορική βιομηχανία - Χάρτες της εναέριας κυκλοφορίας

Πολλές πτήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν ακυρωθεί εξαιτίας του κορονοϊού, με τις αεροπορικές εταιρείες να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Οι περισσότερες πτήσεις έχουν ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με συνέπεια να να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα οι αεροπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με το businessinsider, παγκόσμια τα αεροδρόμια έχουν αδειάσει, όπως δείχνει και η σουηδική υπηρεσία Flightradar24 που παρακολουθεί την παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία.

Επιπλέον, το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο, ώστε οι αεροπορικές εταιρείες να αντιμετωπίζουν την χειρότερη

κρίση στην ιστορία τους. Μάλιστα, κάτι που τρεις μήνες πριν έμοιαζε μια μικρή πρόκληση για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, έχει μετατραπεί σε μικρό χρονικό διάστημα, σε μια τεράστια κρίση. Μεγαλύτερη ακόμη και από τον αντίκτυπο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, την οικονομική κρίση του 2008 και σχεδόν κάθε άλλο μεγάλο συμβάν που μπορεί να επηρέασε την ιστορία των αερομεταφορών. Πλέον, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς νέες προβλέψεις και μοντέλα προβλέπουν ότι θα χρειαστούν μήνες, ή ίσως χρόνια, πριν η κατάσταση επιστρέψει στα προηγούμενα θετικά επίπεδα.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετώπισε ποτέ η βιομηχανία», αναφέρει σε δήλωση ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA). «Ο αντίκτυπος στην αεροπορία έχει αφήσει τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν λίγα, πέρα από τη μείωση του κόστους και να λάβουν μέτρα έκτακτης ανάγκης σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν σε αυτές τις εξαιρετικές περιστάσεις», συμπληρώνει.

Επίσης, η αεροπορική βιομηχανία μπορεί να χάσει 314 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της πανδημίας, υποστηρίζει η IATA που αντιπροσωπεύει περίπου 290 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου, παγκόσμια οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προσγειώσει μεγάλα τμήματα των στόλων τους και ανέστειλαν πολλές πτήσεις και δρομολόγια. Παραδείγματος χάριν, η United Airlines έχει μειώσει τη χωρητικότητά της κατά 90% για το πρόγραμμα του Μαΐου.

Παρόλα αυτά, ορισμένες πτήσεις εξακολουθούν να γίνονται κανονικά, αλλά πολλές από αυτές έχουν ως επί το πλείστον πολλές άδειες θέσεις. Επιπροσθέτως, αρκετές επιβατικές πτήσεις μεταφέρουν φορτία στις αποθήκες τους και μερικές προσαρμόζουν τα αεροπλάνα για να μεταφέρουν φορτίο σε κενές καμπίνες επιβατών.

Ακολουθούν μερικές εικόνες που δείχνουν τις πτήσεις στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα, πριν την πανδημία του κορονοϊού και τώρα.

Ευρώπη: 7 Μαρτίου του 2020

Ευρώπη: 7 Απριλίου του 2020

ΗΠΑ: 7 Μαρτίου του 2020

ΗΠΑ: 7 Απριλίου του 2020

Κίνα: 7 Ιανουαρίου του 2020

Κίνα: 7 Απριλίου του 2020

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΙΑΤΑ, Έως, 314, - Χάρτες,iata, eos, 314, - chartes