Η Microsoft εξαγόρασε την ελληνική Softomotive

Έκλεισε η εξαγορά της εταιρείας ελληνικών συμφερόντων Softomotive από τον αμερικανικό κολοσσό Microsoft. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, με το κόστος να φέρεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ. 

Η Microsoft δήλωσε την Τρίτη ότι εξαγοράζει τη Softomotive, μια εταιρεία ελληνικών

συμφερόντων που ειδικεύεται στον αυτοματισμό ρομποτικών διεργασιών, μια τεχνολογία που σχετίζεται με την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων ενεργειών από τους υπολογιστές. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Η τεχνολογία θα συνδεθεί με την υπάρχουσα σχετική τεχνολογία της Microsoft, το Power Automate, που αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου Power Platform των εργαλείων που στοχεύουν σε άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν εφαρμογές αλλά δεν έχουν τόσες τεχνικές δεξιότητες όσο οι επαγγελματίες προγραμματιστές. Το Power Platform αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία ανάπτυξης πέρα ​​από πιο ώριμους τομείς προϊόντων όπως το Office, τα Windows, καθώς και το cloud της Microsoft, το Azure.

Η Softomotive δημιούργησε το WinAutomation, μια εφαρμογή Windows για αυτοματοποίηση εργασιών στα Windows.

Η Softomotive ιδρύθηκε το 2005, με έδρα στο Λονδίνο και πάνω από 150 υπαλλήλους, σύμφωνα με το LinkedIn. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, σύμφωνα με την Crunchbase. Οι επενδυτές περιλαμβάνουν το Grafton Capital. Η Softomotive έχει πάνω από 7.000 πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Xerox.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η Microsoft βρισκόταν σε συνομιλίες για την αγορά της Softomotive από τις αρχές του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα