Φονικό στα Ανώγεια: Το χρονικό και οι δύο εκδοχές του εγκλήματος

Τι ισχυρίστηκε ο 29χρονος για τη μοιραία βραδιά στα Ανώγεια και τι απαντάει ο πατέρας του 30χρονου. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Όλο το χρονικό του εγκλήματος.

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε τρίτους αντιμετωπίζει ο 29χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας 30χρονου και γιος του 63χρονου, στον απόηχο του διπλού φονικού στα Ανώγεια της Κρήτης, το βράδυ του Σαββάτου.

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα,

ενώ έλαβε προθεσμία έως την Τετάρτη για να απολογηθεί. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο φερόμενος ως δράστης φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο κατά τη μετάβασή του στο δικαστήριο, ενώ προηγουμένως κατέθετε για ώρες στην ασφάλεια.

Τι υποστήριξε μέσω δικηγόρων ο 29χρονος

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, ο 29χρονος υποστήριξε μέσω του δικηγόρου του ότι το βράδυ του φονικού αρχικά διαπληκτίστηκε έντονα με τον 30χρονο και πως ο καβγάς οδηγήθηκε σε ξυλοδαρμό.

Ακολούθως, φέρεται να υποστήριξε ότι μετά τον καβγά πήγε να κάνει μπάνιο, ενώ έξω από το σπίτι έμειναν οι γονείς του. Σύμφωνα με όσα φέρεται να ισχυρίζεται ο 29χρονος, άκουσε φωνές και πυροβολισμό και βγαίνοντας έξω είδε τον 30χρονο πάνω από τον νεκρό πατέρα του.

Τότε, όπως φέρεται να παραδέχεται, τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

«Η εξέλιξη αυτή του συμβάντος και όλα όσα διαδραματίζονται έξω από το σπίτι του 63χρονου τα οποία άκουσε μέσα από το σπίτι του ο κατηγορούμενος γιος του, τον οδήγησαν να βγει έξω από το σπίτι, όπου είδε τον πατέρα του νεκρό, τον 30χρονο κτηνοτρόφο πάνω από τον πατέρα του και δίπλα την μητέρα και σύζυγο του 63χρονου. Εκεί απάνω σε μία κατάσταση πανικού και θολωμένου μυαλού, αδειάζει το πιστόλι που κρατούσε στο σώμα του συνομηλίκου του 30χρονου κτηνοτρόφου», ανέφεραν σχετικά οι συνήγοροι του 29χρονου στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σημειώνεται πως ο 29χρονος είναι ένα από τα πέντε παιδιά του 63χρονου θύματος, που τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης. Είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την οικογένειά του και πήγαινε τακτικά στα Ανώγεια. Μάλιστα, κατά την έναρξη του lockdown επέστρεψε στο χωριό του για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας Cretapost.gr αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing, έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

Τι δήλωσε ο πατέρας του 30χρονου

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 30χρονου θύματος δήλωσε σύμφωνα με το neakriti.gr πως ο γιος του δεν πυροβόλησε. Όπως είπε, δράστης της δολοφονίας του 63χρονου, ήταν ο 29χρονος γιος του θύματος.

«Από νωρίς καθόμαστε εδώ. Το παιδί μου πήγε στην πλατεία. Είχε αφήσει το αμάξι του σε μία άκρη σε έναν χώρο, ο οποίος δεν ήταν δικός του, ήταν άλλου και όπως ερχότανε τον προκαλούσαν και του επιτέθηκαν. Τον έκανε "σάκο του μποξ". Του έσπασε τα μούτρα. Ήρθε στο σπίτι, το παιδί μου πήγε και έπλυνε τα αίματα και έρχεται κάτω από το σπίτι», αναφέρει συγκεκριμένα η μαρτυρία του πατέρα του Γιώργου Ξυλούρη.

«Λογικό ήταν να νευριάσει ο γιός μου. Έφυγε από την πίσω πόρτα. Του την είχα στήσει εκεί. Σκότωσε πρώτα τον πατέρα του στην αγκαλιά του γιού μου και μετά σκότωσε τον γιο μου και του έκανε και εκτελεστική. Σκότωσε τον πατέρα του ο ίδιος. Κατά λάθος, εσκεμμένα, δεν ξέρω, εκείνος ξέρει. Το παιδί μου δεν πυροβόλησε. Το όπλο θα παραδοθεί. Στα χέρια του γιου μου δεν βρέθηκε πυρίτιδα. Δεν έψαχνε φασαρίες. Για μένα αυτός ο άνθρωπος είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος», κατέληξε.

Εξάλλου, μιλώντας στο cretalive.gr, οι δικηγόροι της οικογένειας του 30χρονου αναφέρουν πως βασικό τους μέλημα είναι η «διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης».

«Οι σκέψεις μας είναι στους δύο νεκρούς που θρηνούμε και βασικό μέλημα όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της συνοχής της Ανωγειανής κοινωνίας», λένε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως χθες εκατοντάδες φίλοι της οικογένειας -από τις πιο γνωστές και ιστορικές των Ανωγείων- όχι μόνο από την περιοχή αλλά και από άλλα σημεία της Κρήτης, συνόδευσαν τον 30χρονο, ένα από τα δύο θύματα της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη, στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Ανωγείων, δημιουργώντας μία μεγάλη πομπή από την εκκλησία προς το κοιμητήριο, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο 30χρονος και ο 29χρονος διαπληκτίστηκαν. 

Πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί από τοπικά Μέσα ανέφεραν αρχικά πως το 63χρονο θύμα μπήκε στη μέση και ζήτησε από τον 30χρονο να αποχωρήσει από το σημείο και να δώσει τέλος στην ένταση. Ωστόσο ο 30χρονος πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 63χρονο άνδρα.

Στη συνέχεια, τον 30χρονο φέρεται να πυροβόλησε ο γιος του θύματος, που στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και ένας ακόμη άνδρας, που βρέθηκε στο σημείο και θέλησε να χωρίσει τους άνδρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα