ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για την αναστολή λήξης και πληρωμής επιταγών

Η ΑΑΔΕ άνοιξε την εφαρμογή για την πληρωμή των επιταγών αλλά και την αναστολή λήξης τους.

Η ΑΑΔΕ στην πλατφόρμα myBusinessSupport άνοιξε μια εφαρμογή για την αναστολή λήξης και πληρωμής επιταγών. Έτσι από σήμερα το μεσημέρι, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει την δυνατότητα για την αναστολή κατά 75 ημέρες των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων.

Μάλιστα, η ΑΑΔΕ

υπενθύμισε πως η εφαρμογή θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Πέμπτη, 7 Μαΐου.

Επίδομα των 800 ευρώ

Πάνω από 65.000 είναι οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν σταδιακά στις δουλειές τους από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου με το πρώτο κύμα χαλάρωσης των μέτρων. Αρκετοί όμως είναι αυτοί που θα παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής. Το μέτρο της αναστολής εργασίας παρατείνεται μέχρι το τέλος Μαίου.

Την ίδια ώρα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες πληρώθηκε την Πέμπτη το επίδομα των 800 ευρώ, όμως αρκετοί είναι αυτοί που δεν το έλαβαν ακόμα. Πιο συγκεκριμένα από τους 540.000 ελεύθερους επαγγελματίες, μόνο οι 373.641 έλαβαν, ενώ οι 166.000 βρίσκονται στην «αναμονή».

Ετσι, το υπουργείο αποφάσισε να καθυστερήσει για μερικές ημέρες ακόμη την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκειμένου να εξετάσει διεξοδικά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.
η εφορία την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε πάνω από 160.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς μετά από εκτεταμένες διασταυρώσεις διαπίστωσε πως δεν πληρούν τους όρους λήψης της ενίσχυσης.

Παράλληλα, σκανάρονται ξανά και τα στοιχεία των επιχειρήσεων που έλαβαν το επίδομα καθώς υπάρχουν υπόνοιες για παρατυπίες.

Από τους 540.000 επιχειρηματίες που υπέβαλαν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myBusinessSupport, το επίδομα καταβλήθηκε (στις 30 Απριλίου) σε 373.641 δικαιούχους και μπλοκαρίστηκε η πληρωμή σε 166.640 αιτούντες.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα