Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πιστώνεται στους δικαιούχους

Το επίδομα των 534 ευρώ θα καταβληθεί εντός των επόμενων ωρών στους εργαζόμενους που παρέμειναν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Μάιο.

Το επίδομα των 534 ευρώ θα λάβουν αύριο, Παρασκευή 12 Ιουνίου, οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη εξέπνευσε η προθεσμία προκειμένου οι εργοδότες

να υποβάλουν τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Σημειώνεται πως τα ποσά του επιδόματος υπολογίζονται με 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής σύμβασης εργασίας - και άρα φθάνουν έως τα 534 ευρώ, κατ'αναλογία των ημερών κατά τις οποίες ο εργαζόμενος βρέθηκε σε αναστολή εργασίας - ενώ αφορούν:

Εργαζομένους επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με εντολή της πολιτείας.Εργαζομένους επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο αλλά δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.Εργαζομένους επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως για τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (π.χ. οικοδόμοι, ηθοποιοί), το επίδομα των 800 ευρώ θα καταβληθεί πιθανότατα έως τις 12 του μήνα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Keywords
Τυχαία Θέματα