Δημοτικά: Επιφυλακτικοί οι γονείς με το άνοιγμα των σχολείων

«Αυτήν τη στιγμή, όλο το προσωπικό καθαριότητας, οι σχολικές καθαρίστριες που ήταν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έχουν μετακινηθεί στη δευτεροβάθμια», λέει για το άνοιγμα των σχολείων η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, μίλησε στο Mega για το άνοιγμα των σχολείων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 

Σύμφωνα

με την ίδια, κύριος προβληματισμός πριν από την επανεκκίνηση, ήταν οι όροι και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα γινόταν.

Η συζήτηση επικεντρώνεται γύρω από το θέμα της καθαριότητας και της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, όλο το προσωπικό καθαριότητας έχει μετακινηθεί με ευθύνη των Δήμων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Θα μπορούσε να υπάρχει προετοιμασία για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας», δήλωσε η κ. Βαλαβάνη, ενώ για το ζήτημα του ολοήμερου υποστήριξε πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και πως πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις.

«Είχε τη δυνατότητα και όλον τον χρόνο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Αυτήν τη στιγμή, όλο το προσωπικό καθαριότητας, οι σχολικές καθαρίστριες που ήταν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έχουν μετακινηθεί στη δευτεροβάθμια.

»Έχουμε, λοιπόν, δύο εβδομάδες που θα λειτουργούν και η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια. Μπορούσε να υπάρχει σχέδιο δύο μήνες τώρα ώστε να υπάρχει μόνιμο προσωπικό», τόνισε.  

Δείτε, όμως, τους προβληματισμούς που εκφράζουν οι ίδιοι οι γονείς στο ρεπορτάζ του Open: 

Keywords
Τυχαία Θέματα