Ολοήμερα σχολεία: Νωρίτερα από τη δουλειά τους θα μπορούν να φεύγουν οι γονείς

Μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς που έστελναν τα παιδιά τους στα ολοήμερα σχολεία λαμβάνει η κυβέρνηση. Τι θα γίνει με τις άδειες.

Κλειστά θα παραμείνουν τα ολοήμερα σχολεία, παρά τις αποφάσεις για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων. Τα ολοήμερα σχολεία λειτουργούσαν μέχρι τις 4 το απόγευμα εξυπηρετώντας

τους εργαζόμενους γονείς.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος , τόνισε πώς η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη δυνατότητα για γονείς παιδιών κάτω των 15 ετών να φεύγουν νωρίτερα από την εργασία τους για να μπορούν να τα παραλάβουν από το σχολείο.

Για τις καλοκαιρινές άδειες σε όσους γονείς έχουν εξαντλήσει τις ημέρες που δικαιούνται, στο πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού, υπογράμμισε επίσης ότι θα υπάρξει μέριμνα.

Ο κ.Θεοδωριάκος ξεκαθάρισε, εκ νέου, ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μείωση μισθών στο δημόσιο, ενώ διευκρίνισε ποιοι δικαιούνται ακόμα την άδεια ειδικού σκοπού. «Τη δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με παιδιά έως 15 ετών, τα οποία λόγω των ρυθμίσεων που ισχύουν, δεν μπορούν να πάνε κάθε μέρα στο σχολείο» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, απάντησε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία, καθώς έχει συνυπολογιστεί από τους επιστήμονες ότι τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να είναι απόλυτα συνεπή στα μέτρα προσθέτοντας ότι έχει εξασφαλιστεί η καθαριότητα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα