Παναγιώτης Φασούλας: «Η περιπέτεια υγείας του γιου μου με άλλαξε»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» ήταν ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για την παιδική ηλικία του, το μπάσκετ και την περιπέτεια υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Για το πώς τον επηρέασε το ύψος του, πώς τον βοήθησαν οι γονείς του με το μπάσκετ, τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η οικογένειά

του, μίλησε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Φασούλας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα της Ελλάδας το 1987, αναφέρθηκε την περίφημη ψευδωνυμία «αράχνη», εξηγώντας πως την είχε «γεννήσει» ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

«Μου έχει πει η μάνα μου πως ήταν ήμουν 40 ημερών και με έβγαζε έξω έλεγε πως είμαι 6 μηνών», είπε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι γεννήθηκε με βάρος 6 κιλά και ύψος 72 εκατοστά, ενώ, ερωτηθείς για το πώς βίωσε γενικότερα το θέμα του ασυνήθιστου για την τότε κοινωνία μεγέθους του, απάντησε:

«Το να είσαι 2,05 μ. το 1976 σε χωριό της Ελλάδας και να μην είσαι ο παλαβός του χωριού δεν γίνεται, είσαι αξιοθέατο, είσαι κάτι ανώμαλο. Τα παιδιά ειδικά σε αυτή την ηλικία είναι και σκληρά και θέλουν να είναι ίδιος ο ένας με τον άλλον. Όταν είσαι ψηλός είσαι εκ των πραγμάτων κάτι διαφορετικό, δεν είναι ευχάριστο ομολογώ, αλλά το μπάσκετ έδωσε λύση και γι’ αυτό».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πώς οι γονείς του έπαιξαν ρόλο στην πορεία του στο μπάσκετ:

«Ο πατέρας μου είναι στρατιωτικός και πήρε μετάθεση για να πάει από τη Θεσσαλονίκη σε ένα χωριό του Έβρου, την Καρωτή Διδυμοτείχου. Και αποφάσισε με τη μάνα μου να κάτσει η μάνα μου στη Θεσσαλονίκη γιατί εγώ τότε είχα αρχίσει το μπάσκετ -το μπάσκετ τότε δεν ήταν καμιά διέξοδος σοβαρή επαγγελματική- αλλά είδα πως δεν μπορεί να πάει ένας άνθρωπος 2,08 μ. στην Καρωτή Διδυμοτείχου, δηλαδή να μην παίξει μπάσκετ. Τέλος πάντων και εμένα με εντυπωσιάζει πώς οι άνθρωποι αυτοί πήραν αυτή την προοδευτική, για μένα, απόφαση».

Παράλληλα, εξήγησε πως η αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ και η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό σχετίζεται με το ότι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε αρχίσει να αμφισβητείται. «Ήμουν πολλά χρόνια αγαπημένος στον ΠΑΟΚ, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε ένα μεγάλο κομμάτι που με έβλεπαν ως πρόβλημα, οπότε ήθελα να πάω κάπου να αισθανθώ ξανά χαρούμενος με αυτό που κάνω».

Επιπλέον, είπε πως η μεγάλη δοκιμασία για τον ίδιο και την οικογένειά του ήταν όταν ο γιος του διαγνώστηκε με λευχαιμία όταν ήταν 4 ετών:

«Περισσότερο με άλλαξε στη ζωή μου το πρόβλημα του Γιάννη μου. Όλο αυτό. Όταν σε ηλικία τεσσάρων ετών, το 2004, εμφάνισε λευχαιμία. Ξεκινήσαμε να το λέμε όταν μας ζήτησε ο ίδιος να το πούμε. Εμείς δεν το κρύβαμε ακριβώς, δεν ντρεπόμασταν για αυτό απλά λέγαμε γιατί να ξέρει όλος ο κόσμος ότι ο Γιάννης είναι survivor. Μας το ζήτησε, όμως, ο ίδιος. Θεώρησε πως είναι καλό παράδειγμα σαν ένα παιδί που είναι 19, 20 χρονών και το έχει ξεπεράσει», είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Υπάρχουν τόσα παιδιά που παλεύουν γονείς και παιδιά για να το ξεπεράσουν και ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά το ξεπερνάνε».

«Ο ίδιος έκανε χημειοθεραπείες από το 2004 μέχρι το 2008. Ήταν σε σοβαρό πρόγραμμα, το 2009 σε λίγο πιο χαλαρό και μετά τελείωσε», πρόσθεσε, επίσης, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα