Ξεπέρασαν τους 70.000 οι νεκροί από κορονοϊό στο Μεξικό

09:15 26/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο 239 θανάτους εξαιτίας της νόσου COVID-19 και 2.485 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με τον απολογισμό της πανδημίας να αυξάνεται στους 7.633 νεκρούς επί συνόλου 71.105 μολύνσεων.

Νωρίτερα, χθες, ο Μεξικανός πρόεδρος, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, εκτίμησε ότι στη χώρα του παρουσιάζεται μια ευκαιρία να αμβλύνει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία της, εξαιτίας της επιβράδυνσης της δραστηριότητας

στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά, ο Λόπες Ομπραδόρ κατέγραψε τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι η οικονομία της Κίνας θα επιβραδύνει στον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων ετών το 2020 εξαιτίας της πανδημίας.

«Αυτό σημαίνει πως αυτό το μεγάλο εργοστάσιο, το μεγαλύτερο εργοστάσιο του κόσμου, θα μειώσει την παραγωγή του», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Κίνα. «Και αυτό δίνει την ευκαιρία σε εμάς, το Μεξικό, να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις, να ανοίξουμε εταιρείες, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας».

Ο Μεξικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως η σύναψη της νέας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά (USMCA) είναι άλλος ένας παράγοντας που θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στις συναλλαγές με τις ΗΠΑ.

Η USMCA τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ξεπέρασαν τους 70.000 οι νεκροί από κορονοϊό στο Μεξικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα