Δημοσκόπηση PULSE: Η οικονομική κρίση τρομάζει περισσότερο τους Έλληνες από τον κορονοϊό

Νέα δημοσκόπηση της PULSE δείχνει πως οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία, τρομάζει τους Έλληνες περισσότερο από τον κορονοϊό.

Η νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ δείχνει ότι στην Ελλάδα,

οι πολίτες φοβούνται περισσότερο από την ενδεχόμενη κρίση στην οικονομία που μπορεί να προκαλέσει η πανδημία, από τον ίδιο τον κορονοϊό. 

Έτσι, στην σχετική ερώτηση πώς θα επηρεάσουν οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους τους προσεχείς μήνες το 66% των ερωτώμενων συνολικά εκτιμά αρκετά (32%) έως πολύ (34%), το 15% μέτρια, και το 13% λίγο (8%) και ελάχιστα έως καθόλου (5%). 6% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Συγκριτικά, στην έρευνα Απριλίου συνολικά 63% είχε απαντήσει αρκετά (24%) έως πολύ (29%), 19% των ερωτώμενων είχε απαντήσει μέτρια, ενώ το 23% αθροιστικά είχε απαντήσει λίγο (12%) και ελάχιστα έως καθόλου (11%). Επίσης 5% των ερωτηθέντων είχε δηλώσει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Μάλιστα, σε σχέση με την έρευνα του Απριλίου, συνολικά 63% είχε απαντήσει αρκετά (24%) έως πολύ (29%), 19% των ερωτώμενων είχε απαντήσει μέτρια, ενώ το 23% αθροιστικά είχε απαντήσει λίγο (12%) και ελάχιστα έως καθόλου (11%). Ακόμη, το 5% των ερωτηθέντων είχε δηλώσει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Πόσο ανησυχείτε από τον κορονοϊό στη χώραΤο 63% απαντά αρκετά (30%) έως πολύ (33%),Το 20% απαντά μέτριαΤο 13% λίγοΤο 6% απαντά ελάχιστα έως καθόλου (7%).Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Παρόλα αυτά, είναι εμφανές πως κάθε ηλικιακή ομάδα έχει διαφορετικές προτεραιότητες. Ενδεικτικά, περίπου επτά στους δέκα ηλικιωμένους (72%) δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ από τις επιπτώσεις της νόσου στην υγεία, ενώ στους νέους περίπου το ίδιο ποσοστό (73% των ερωτώμενων) δίνει έμφαση στα οικονομικά, δηλαδή ανησυχεί ότι η πανδημία και τα μέτρα θα επηρεάσουν αρκετά έως πολύ την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους το επόμενο διάστημα. 

Η ανησυχία ανά ηλικιακή ομάδα 

Στις ηλικίες 17 με 29 ετών το 58% των ερωτώμενων δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ, το 23% μέτρια, το 15% του δείγματος λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 30 έως 44 ετών το 55% των ερωτώμενων δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ, το 22% μέτρια, το 16%  λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 7% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 45 έως 59 ετών το 64% των ερωτώμενων δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ, το 19% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια, το 13%  λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 4% δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 60 ετών και άνω, το 72% των ερωτώμενων δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ, το 16% μέτρια, το 9% του δείγματος λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 3% των ερωτώμενων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. 

Οι οικονομικές επιπτώσεις

Στην ερώτηση πώς έχουν επηρεάσει οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους το 53% των ερωτώμενων συνολικά απαντά αρκετά (24%) έως πολύ (29%), το 19% μέτρια, και το 23% λίγο (12%) και ελάχιστα έως καθόλου (11%). 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Οι επιπτώσεις στην οικονομία και τα μέτρα ανά ηλικιακή ομάδα 

Ηλικίες 17 με 29: Το 46% δηλώνει ότι η πανδημία και τα μέτρα έχουν επηρεάσει αρκετά έως πολύ την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, το 23% μέτρια, το 26% του δείγματος λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. 

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

 

Keywords
Τυχαία Θέματα