Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: Δεν ήταν λογικό να μαζευτούν 600 άτομα σε μια πλατεία

Ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής χαρακτηρίζει επικίνδυνη για την εξάπλωση του κορονοϊού, την χθεσινή συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία της περιοχής.

Ο Βασίλης Ζορμπάς που είναι ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χθεσινές εικόνες με ανθρώπους που είχαν μαζευτεί στην πλατεία είναι επικίνδυνες, καθώς βοηθούν στην εξάπλωση του κορονοϊού, τόνισε.

Ακόμη, είπε πως πιστεύει ότι και σήμερα το βράδυ θα μαζευτεί ξανά πολύς κόσμος στην πλατεία

της Αγίας Παρασκευής, αλλά θα είναι λιγότερος συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. «Ειδικά την δεύτερη μέρα δεν ήταν λογικό να μαζευτούν 500 με 600 άτομα, όταν γνωρίζουμε όλοι το θέμα της πανδημίας», ανέφερε.

Επίσης, είπε ότι αν ένα άτομο νοσεί, μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι δύσκολο να γίνει ιχνηλάτηση, καθώς πολλά άτομα είναι από διαφορετική περιοχή, οπότε είναι «δύσκολο να βρούμε ποιον φίλησε ή μίλησε».

Παρόλα αυτά, ο ίδιος σε προηγούμενη τηλεοπτική του εμφάνιση σε άλλο σταθμό, ανέφερε παράλληλα πως «εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονται από άλλες περιοχές, Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία». Αυτό ακριβώς το σημείο των δηλώσεών του πυροδότησε και την αντίδραση των δύο συναδέλφων του.

Ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης και ο δήμαρχος Αρτέμιδας-Σπάτων Δημήτρης Μάρκου, προχώρησαν σε κοινή δήλωση, στην οποία κάνουν λόγο για μετακύλιση ευθυνών και ζήτησαν από τον κ. Ζορμπά να ανακαλέσει.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Τα όσα τα τελευταία 24ωρα διαδραματίζονται στην Αγία Παρασκευή μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν σε κάθε υπεύθυνο πολίτη. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τη μετακύλιση όποιων ευθυνών αλλού.

Η δήλωση του συναδέλφου δημάρχου Αγίας Παρασκευής για εμπλοκή ατόμων από την Παιανία, τα Γλυκά Νερά και τα Σπάτα στο υπαίθριο πάρτι αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη, πολύ περισσότερο που επιχειρείται και σύνδεσή τους με τον κόσμο των ναρκωτικών ουσιών».

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα