Δημοσκόπηση: 6 στους 10 θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Καινούργια δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Open, δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών διαφωνεί με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Η ALCO πραγματοποίησε νέα δημοσκόπηση

για το Open, στην οποία οι πολίτες απάντησαν για το πως βλέπουν την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων και μεταξύ 5 και 10 Μαΐου.

Πιο αναλυτικά, οι πολίτες εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους στο θέμα των εργασιακών και της στήριξης των επιχειρήσεων. Σχεδόν οι 6 στους 10 κρίνουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως μη επαρκή, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή.

Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή. Επίσης, η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα εκτιμάται ως έγκυρη και επαρκής από το εντυπωσιακό 89% των ερωτηθέντων.

Επίσης, στο άνοιγμα των σχολείων οι πολίτες διαφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης για την λειτουργία των γυμνασίων και του λυκείου. Αντιθέτως, θεωρούν με ποσοστό 60%, πως τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις Πανελλήνιες, το 11% δεν απαντά, ενώ την κυβερνητική επιλογή υποστηρίζει μόλις το 29%. Ταυτόχρονα, για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Έπειτα, οι πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιτυχία την κρίση του κορονοϊού και δεν πιστεύουν, πως θα γίνουν εκλογές. Επίσης, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 40%, μια διαφορά 17,4 μονάδων έναντι του 22,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, στη συνέχεια το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 5,9%, το ΚΚΕ 5,1% η Ελληνική Λύση 3,8% και το ΜέΡΑ25 2,2%.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση,dimoskopisi