Άρση μέτρων: Πρώτη μέρα μετά τη χαλάρωση - Η εικόνα σε ΜΜΜ και καταστήματα

Με απελευθέρωση των μετακινήσεων αλλά και νέους κανόνες ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα οι πολίτες στους δρόμους της Αθήνας - Πειθαρχία στα λεωφορεία και έλεγχοι από την ΕΛΑΣ

Μάσκες, έλεγχοι, και αποστάσεις είναι η νέα καθημερινότητα που διαμορφώνεται σήμερα πρώτη μέρα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών

μέτρων ,μερικής απελευθέρωσης των μετακινήσεων και επαναλειτουργίας μέρους της αγοράς.

Επί ποδός είναι από το πρωί και οι «βοηθοί επιβατών» σε πολυσύχναστους σταθμούς μετεπιβίβασης του μετρό, στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ και συρμούς του τραμ κάνοντας συστάσεις, όπου χρειάζεται για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Πάντως οι πολίτες εμφανίστηκαν τις πρωινές ώρες έτοιμοι και πειθαρχημένοι στη νέα καθημερινότητα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Σε ό,τι αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων, σύμφωνα με τους αρμόδιους, στο μετρό (γραμμές 2 και 3) και τον ηλεκτρικό (γραμμή 1) η χρονοαπόσταση των δρομολογίων τις ώρες αιχμής ήταν στα 6 λεπτά, ενώ στο τραμ στα 8 λεπτά. Σε περίπτωση αυξημένης κίνησης το 6λεπτο θα διατηρηθεί κατά τη διάρκεια όλης της μέρας ,ενώ σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τα οχήματα που θα δρομολογηθούν να κυκλοφορήσουν θα ξεπεράσουν τα 1.000.

Μάσκες και αντισηπτικά και στα καταστήματα με τους επιχειρηματίες να αναμένουν αύξηση της ζήτησης ώστε να μπαλώσουν τα σπασμένα δύο μηνών!

Δείτε όσα κατέγραψε το πρωί της Δευτέρας ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείου Eurokinissi:

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα