ΑΜΚΑ - ΑΦΜ: Όλα σε ένα - Πως θα είναι οι νέες ταυτότητες

Αλλάζουν όλα σε ΑΜΚΑ - ΑΦΜ και ταυτότητες. Οι δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Για το νέο ψηφιακό τοπίο, τις αλλαγές στον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ καθώς και για τις νέες ταυτότητες μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής o νέος ενιαίος αριθμός που θα χρησιμοποιούν όλοι οι πολίτες θα αποκαλείται «προσωπικός αριθμός» και θα είναι τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ.

Αυτός ο αριθμός θα αποτελεί και τον νέο αριθμό της ταυτότητάς μας.

«Δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ. Θα λέγεται Προσωπικός Aριθμός, ενώ για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α. και ΑΜΚΑ μέχρι τα συστήματα να «αφομοιώσουν» τον παλιό ΑΜΚΑ» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Το νέο σύστημα αναμένεται να είναι έτοιμο το 2022, ενώ για τις νέες ταυτότητες είπε ότι θα μοιάζουν με τα διπλώματα και θα έχουν έγχρωμη φωτογραφία.

Σχετικά με το 5G και την ανησυχία που υπάρχει για την επίπτωση του στην υγεία ο υπουργός ανέφερε πως «πρέπει να μιλάμε με στοιχεία και να πείθουμε τον κόσμο με βάση την πραγματικότητα, το τι ισχύει. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία», είπε ενώ επεσήμανε πως κάθε χρόνο η επιτροπή ατομικής ενέργειας κάνει έλεγχο σε 2.600 κεραίες και το περσινό αποτέλεσμα έδειξε πως μόλις 4 ήταν πάνω από το όριο.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα