Xυδαία επίθεση κατά της Ραλλίας Χρηστίδου με ψεύτικη φωτογραφία

Απρεπή και σεξιστικά σχόλια για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου, μετά από την κυκλοφορία μίας παραποιημένης φωτογραφίας.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στα social media, αφού κυκλοφόρησε μία παραποιημένη φωτογραφία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλίας Χρηστίδου, στην οποία φαίνεται να μιλά από το βήμα της Βουλής,

φορώντας μία μπλούζα με βαθύ ντεκολτέ.

Τη συγκεκριμένη fake φωτογραφία της κ. Χρηστίδου, ανήρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο δημοσιογράφος Κλεάνθης Λοϊζος, κάνοντας απρεπή σχόλια.

«Άλλη μια χρυσή επιλογή του Αλέξη, η Ραλλία Χρηστίδου. Από το σκυλάδικο στη Βουλή το τσουλί», έγραφε χαρακτηριστικά.

Όπως ήταν φυσικό, η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την οργή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στον Κλεάνθη Λοϊζο, ζητώντας, όχι απλά να κατεβάσει την ψεύτικη φωτογραφία, αλλά και να κάνει δήλωση με την οποία θα επανορθώνει, πράγμα το οποίο και συνέβη λίγο αργότερα.

«Δυστυχώς έπαθα και γω αυτό που σιχαίνομαι. Αργά χθες το βράδυ έπεσα θύμα φωτογραφίας φωτομοντάζ ευρέως διαδεδομένης στο διαδίκτυο! Συγκεκριμένα ανήρτησα φωτογραφία με την βουλευτή του Σύριζα Ραλλία Χρηστίδου στο βήμα της βουλής με «προκλητικό» ντεκολτέ για τον ιερό χώρο της δημοκρατίας. Δώδεκα ώρες μετά διαπίστωσα ότι η φωτογραφία ήταν προϊόν φωτομοντάζ. Και επειδή στη ζωή μου ασκώ κριτική στους πολιτικούς μόνο με αληθινά στοιχεία, ζητώ απ' όλους εσάς συγγνώμη για την αβλεψία μου αυτή. Επίσης, ζητώ από την κα Ραλλία Χρηστίδου συγγνώμη για το δυσφημιστικό, προσβλητικό και εξυβριστικό σχόλιό μου και την ανάρτηση φωτογραφίας της επί του βήματος της Βουλής που αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ. Παραθέτω δε την αληθή φωτογραφία της κας Χρηστίδου», έγραψε ο δημοσιογράφος.

 

Η χυδαιότητα όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στη συνέχεια, την ίδια ψεύτικη φωτογραφία ανήρτησε στο twitter και ο πρώην βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός, με το σχόλιο «Παραλλία».

Η αντίδραση της Ραλλίας Χρηστίδου ήταν άμεση, αφού έγραψε σε ανάρτησή της στο instagram: «Ο πρώην Βουλευτής κ. Γρηγόρης Ψαριανός επιδόθηκε για μία ακόμη φορά σε σεξιστική και εν γένει προσβλητική επίθεση κατά γυναίκας Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μετά τα αήθη σχόλια κατά της Έφης Αχτσιόγλου τον Μάϊο του 2019, χθες ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter την ΨΕΥΤΙΚΗ φωτογραφία, η οποία είναι ΠΡΟΙΟΝ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ όπως αυτό ομολογήθηκε ρητά από τον Κλ. Λοΐζο που την ανήρτησε στις 9.7.2020 και επιβεβαιώθηκε από τα ellinikahoaxes.gr την 10.7.2020, συνοδευόμενη με το ειρωνικό, περιπαικτικό και καταφρονητικό για το πρόσωπό μου σχόλιο του «Παραλλία».

«Καλώ τον κ. Ψαριανό όπως ΕΝΤΟΣ της σήμερον α) διαγράψει την εν λόγω ανάρτηση και β) μου ζητήσει συγγνώμη για την ψευδή, σεξιστική και ανοίκεια επίθεσή του προς το πρόσωπό μου. Τον ενημερώνω ότι αν δεν το πράξει, αύριο (Δευτέρα 13.07.2020) θα ασκήσω τις δέουσες νομικές ενέργειες εναντίον του».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι έμφυλες διακρίσεις, για μία ακόμα φορά, αναδεικνύονται σε ιδιοσυστατικό της, δήθεν, «πολιτισμένης κανονικότητας» των καιρών μας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, από τη χυδαιότητα της ανάρτησης των fake φωτογραφιών με στόχο τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι έμφυλες διακρίσεις, για μία ακόμα φορά, αναδεικνύονται σε ιδιοσυστατικό της, δήθεν, "πολιτισμένης κανονικότητας" των καιρών μας: από τη χυδαιότητα της ανάρτησης φέικ φωτογραφιών με στόχο την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου -χυδαιότητα πλήρως ενταγμένη στη λογική του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου - ως την παράνομη διαρροή βίντεο με θύμα την Ιωάννα Τούνη, η πραγματικότητα δείχνει πως η σεξιστική βία μας αφορά όλους. Να χρησιμοποιείται η γυναίκα ως πορνογραφικό φετίχ αλλά και ως εμπόρευμα, είναι νερό στο μύλο της ανισότητας και της εκμετάλλευσης. Είναι νερό, επίσης, στο μύλο των πατριαρχικών δομών του καπιταλισμού που αναπαράγει τα στερεότυπα που τον συντηρούν. Η σιωπή είναι συνενοχή. Μπροστά σε τέτοια φαινόμενα, η Αριστερά υψώνει τη φωνή της, τασσόμενη πάντοτε στο πλευρό των θυμάτων σεξιστικής εκμετάλλευσης. Είναι καθήκον μας να μαχόμαστε ενάντια στη βιαιότητα μιας τέτοιας τοξικής και κανιβαλικής κουλτούρας", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα