Σινεμά: Οι ταινίες από την Πέμπτη 16 Ιουλίου

Έξι καινούργιες ταινίες, οι δύο διεθνείς συμπαραγωγές με τη συμμετοχή Ελλήνων, και τρεις «χρυσές» επανεκδόσεις περιλαμβάνονται στο μενού της κινηματογραφικής εβδομάδας που αρχίζει.

Ο διαφορετικός κύριος Κόπερφιλντ
Σκηνοθεσία: Αρμάντο Ιανούτσι
Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Πίτερ Καπάλντι, Τίλντα Σουίντον, Χιου Λόρι, Μπεν Γουίσο
Ο διάσημος σκηνοθέτης διασκευάζει το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς

και ο Ντεβ Πατέλ («Slumdog Millionaire») ενσαρκώνει τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ σε μια ταινία που συνδυάζει το καυστικό χιούμορ, τη διεισδυτική κοινωνική ματιά και τις εξαιρετικές ερμηνείες. Για όσους δεν έχουν διαβάσει τον «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ», ο ήρωας περνάει του λιναριού τα πάθη στα χέρια του εριστικού πατριού του, πριν βρει την τύχη του και μια σύντροφο στο πρόσωπο της αγαπημένης του Αγνής.

Νέοι είστε και φαίνεσθε
Σκηνοθεσία: Κριστόφ Ντιθιρόν
Παίζουν: Έντι Μίτσελ, Πιέρ Ρισάρ, Ρολάντ Ζιρό, Άλις Πολ
Τρεις παιδικοί φίλοι, ο Πιερό, ο Μιμίλ και ο Αντουάν οι οποίοι πλέον έχουν «πατήσει» τα εβδομήντα, ξαναβρίσκονται όταν η σύζυγος του ενός πεθαίνει. Όμως, η ανακάλυψη ενός γράμματος της συγχωρεμένης κάνει τον χήρο μπαρούτι, ο οποίος αναχωρεί εσπευσμένα για την Τοσκάνη ζητώντας εκδίκηση. Οι φίλοι του και η έγκυος εγγονή του τον ακολουθούν για να αποτρέψουν ένα έγκλημα πάθους και όλοι μαζί μπλέκονται σε αδιανόητες καταστάσεις. Εμπνευσμένη από το κόμικ «Les Vieux Fourneaux», η ταινία εγγυάται ένα δίωρο καθαρτικού γέλιου.

Όταν ανθίζει η νιότη
Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μουτσίνο
Παίζουν: Μικαέλα Ραμαζότι, Κιμ Ρόσι Στιούαρτ, Νικολέτα Ρομανόφ,
Τέσσερις φίλοι αφηγούνται τις ιστορίες τους από τα χρόνια της εφηβείας τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα. Μικροί θρίαμβοι, χαρές, λύπες και απογοητεύσεις συνθέτου το μωσαϊκό που είναι ταυτόχρονα το μωσαϊκό της ιταλικής κοινωνίας των τελευταίων σαράντα χρόνων.

Ο γαμπρούλης μας
Σκηνοθεσία: Eκτορ Καμπέγιο Ρέγιες
Παίζουν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Ντιντιέ Μπουρντόν, Μπρούνο Μπεναμπάρ
Η γυναίκα του θέλει να τον χωρίσει και απαγορεύει στους γονείς της να τον ξαναδούν. Τα πεθερικά του όμως τον αγαπούν και θα κάνουν τον παν για να μην τον αφήσει η κόρη τους.

Παρί
Σκηνοθεσία: Σιαμάκ Ετεμάντι
Παίζουν: Melika Foroutan, Shahbaz Noshir, Σοφία Κόκκαλη, Λένα Κιτσοπούλου, Αργύρης Παντζάρας, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Κίμωνας Κουρής, , Bijan Daneshmand, Βασίλης Κουκαλάνι
Όταν ένας Ιρανός φοιτητής στην Αθήνα εξαφανίζεται, η μητέρα του επιδίδεται σε μια αγωνιώδη αναζήτηση, η οποία εμποδίζεται από την ελλιπή γνώση της τής αγγλικής, την συντηρητική αγωγή της και την κοινωνική απειρία της. Μέσα από τα μάτια της Παρί -αυτό είναι το όνομα της μητέρας-, η πόλη παρουσιάζεται εναλλάξ απειλητική, γοητευτική και απρόσμενη.

Pari | trailer from heretic on Vimeo.

Παράθυρο στη θάλασσα
Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεθ
Παίζουν: Έμα Σουάρεζ, Ακύλλας Καραζήσης
Μια πενηνταπεντάχρονη γυναίκα ταξιδεύει στη Νίσυρο μετά από τη διάγνωσή της με ανίατη νόσο. Παρέα με τις φίλες της, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, η γυναίκα θα αναζητήσει τη γαλήνη στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου όπου, αντίθετα σε κάθε προσδοκία, θα ανακαλύψει τον έρωτα.

Χρυσές επανεκδόσεις:
Το κυνήγι του κλέφτη
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Παίζουν: Κάρι Γκραντ, Γκρέις Κέλι
Ένας απόμαχος κλέφτης κοσμημάτων πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του όταν κινεί αδίκως υποψίες πως έχει επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα. «Μπριλάντε» περιπέτεια με φόντο τη γαλλική Ριβιέρα και δύο από τους πιο φωτογενείς πρωταγωνιστές του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Οι 12 ένορκοι
Σκηνοθεσία: Σίντεϊ Λιούμετ
Παίζουν: Χένρι Φόντα, Μάρτιν Μπάλσαμ, Λι Τζ.Κομπ, Τζακ Γουόρντεν
Δώδεκα ένορκοι πρέπει να αποφανθούν για την τύχη ενός 18χρονου από την Ισπανία, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του. Οι ενδείξεις είναι όλες εναντίον του κατηγορούμενου και οι ένορκοι φαίνεται να είναι πεισμένοι για την ενοχή του. Όλοι εκτός από έναν. Για να επιβληθεί όμως η θανατική ποινή θα πρέπει η απόφαση να ληφθεί ομόφωνα.

Οι 12 Ένορκοι - Trailer from Summer Classics on Vimeo.

Αλγέρι
Σκηνοθεσία: Τζον Κρόμγουελ
Παίζουν: Τσαρλς Μπόγιερ, Σίγκριντ Γκούρι, Χέντι Λαμάρ
Ένας διαβόητος Γάλλος κλέφτης κοσμημάτων κρύβεται στο Αλγέρι, όπου ζει αυτοεξόριστος. Όταν μια πανέμορφη Γαλλίδα τουρίστρια του θυμίσει τις πάλαι ποτέ ευτυχισμένες μέρες του στο Παρίσι, ο κλέφτης θα δελεαστεί να εγκαταλείψει την κρυψώνα του.

https://youtu.be/vGFFItr9_8I

Keywords
Τυχαία Θέματα