Normal People η «πικάντικη» σειρά του BBC: Πώς γυρίζονται οι ερωτικές σκηνές

Η σειρά του BBC, Normal People, είναι αρκετά «πικάντικη», καθώς περιλαμβάνει μόνο σε 12 επεισόδια το λιγότερο 40 λεπτά ερωτικών σκηνών.

Το BBC προβάλει την σειρά Normal People, η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς περιλαμβάνει πολλές ερωτικές σκηνές στα λιγοστά της επεισόδια. Παρόλα αυτά, οι πρωταγωνιστές δεν άγγιξαν ποτέ ο ένας τα γεννητικά όργανα του άλλου, γιατί οι σκηνές ήταν προσεκτικά σκηνοθετημένες.

Μάλιστα, η συντονίστρια σκηνών οικειότητας Ίτα Ο’Μπράιαν ανέλαβε να εκπαιδεύσει τους δύο πρωταγωνιστές, την 21χρονη Νταίζη Έντγκαν Τζόουνς και τον 24χρονο Πολ Μεσκάλ για τις συγκεκριμένες σκηνές. Η ίδια δήλωσε στην εκπομπή Brendan O’Connor Show, πως οι πρωταγωνιστές εκπαιδεύτηκαν καθόλη την διάρκεια των «ερωτικών» γυρισμάτων και χρησιμοποίησαν ειδικά κόλπα για να «παραμείνουν ασφαλείς».

Χαρακτηριστικά, είπε ότι «προτού δημιουργηθεί ο ρόλος του συντονιστή οικειότητας, δεν υπήρχε η αίσθηση πως στην πραγματικότητα θα έπρεπε να υπάρχει... μια χορογραφία όσον αφορά στις ερωτικές σκηνές και δεν υπήρχε, επίσης, η αίσθηση ότι έπρεπε να κάνουμε εκτίμηση κινδύνου».

«Οι ηθοποιοί έπαιρναν μόνοι τους τις αποφάσεις. Οι σκηνοθέτες μπορεί να τους μιλούσαν ξεκάθαρα για το τι ακριβώς ήθελαν στις εν λόγω σκηνές, αλλά δεν υπήρχαν οδηγίες για το πως θα αγγίζονταν οι ηθοποιοί ή τον βαθμό του γυμνού. Δεν υπήρχε συμφωνία ή συναίνεση και σίγουρα δεν υπήρχε χορογραφία», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Για παράδειγμα, εάν κάνετε μια σκηνή που απαιτεί οικειότητα, ο θεμελιώδης κανόνας είναι πως ποτέ δεν πρέπει να υπάρξει άγγιγμα στα γεννητικά όργανα. Η ηθοποιός φοράει ένα ειδικό κάλυμμα πάνω από τα γεννητικά της όργανα - κάτι σαν μεγάλο τσιρότο και ο άνδρας ηθοποιός επίσης ένα προστατευτικό που μοιάζει με κάλτσα», είπε αργότερα.

Επίσης, ανέφερε ότι βρισκόταν στα γυρίσματα για να ενδυναμώσει τους νέους ηθοποιούς και να τους δώσει την εμπιστοσύνη που χρειάζονται για να σταματήσουν, εάν κάποιος από αυτούς ένιωθε άβολα. «Οι ηθοποιοί έχουν την αυτονομία να σταματήσουν το γύρισμα μιας σεξουαλικής σκηνής. Ο ηθοποιός έχει μία λέξη ασφαλείας που θα πρέπει να πει για να σταματήσει το γύρισμα εάν δεν νιώθει άνετα ή αν θέλει να κάνει ένα διάλειμμα», υπογράμμισε ακόμη.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, το Normal People που είναι μια τηλεοπτική σειρά του BBC, έχει προσαρμοστεί από το μυθιστόρημα της Σάλι Ρούνεϊ και αφηγείται την ιστορία της πρώτης αγάπης μεταξύ δύο νέων ανθρώπων από δύο διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Επιπλέον, έχει πάνω από 40 λεπτά ερωτικής δράσης στα 12 επεισόδια του και το έχουν κατεβάσει πάνω από 23 εκατομμύρια φορές, οι θεατές στις οθόνες τους.

{https://youtu.be/4p5yY0qdsWg}

Keywords
Τυχαία Θέματα