Διακοπές και... εμβόλιο Pfizer χωρίς ραντεβού στο «Κάστρο του Δράκουλα»

Στη μάχη κατά του κορονοϊού ρίχτηκε και το «Κάστρο του Δράκουλα» στη Ρουμανία, προσφέροντας εμβόλια Pfizer σε τουρίστες, χωρίς ραντεβού.

Ένα παράξενο θέαμα θα αντικρύσουν όσοι επισκεφτούν το θρυλικό «Κάστρο του Δράκουλα» στην κεντρική Ρουμανία αυτό το μήνα.

Γιατροί, με τους εμβληματικούς κυνόδοντες του Δράκουλα ως αυτοκόλλητα στις ποδιές τους, κάνουν το εμβόλιο της Pfizer σε όποιον ενδιαφερόμενο επιλέξει να επισκεφτεί

το περίφημο κάστρο Μπραν.

Ο δημοφιλής προορισμός μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο και για κάθε Σαββατοκύριακο του Μαΐου, οι επισκέπτες του θα μπορούν να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού, χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού.

Μάλιστα, όσοι επιλέξουν να εμβολιαστούν θα κερδίσουν ως μπόνους δωρεάν είσοδο στην έκθεση του κάστρου με τα 52 μεσαιωνικά όργανα βασανισμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με στόχο να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

«Η ιδέα ήταν να δείξουμε πώς εμβολιάζονταν οι πολίτες 500-600 χρόνια πριν στην Ευρώπη» είπε ο διευθυντής μάρκετινγκ του κάστρου, Αλεξάντρου Πρίσκου.

Στη Ρουμανία έχουν καταγραφεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τους 28.000.

Η κυβέρνηση ελπίζει να έχει εμβολιάσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους (περίπου τους μισούς κατοίκους της χώρας δηλαδή) μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, τα σχέδια της κυβέρνησης εμποδίζει η τεράστια διστακτικότητα των πολιτών, που σύμφωνα με σχετική έρευνα της Globesec, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

ΚΑΣΤΡΟΔΡΑΚΟΥΛΑΣΕΜΒΟΛΙΑΡΟΥΜΑΝΙΑPFIZER
Keywords
Τυχαία Θέματα