«Blue Star Mykonos»: Αρνητικό το δείγμα του εργαζόμενου για κορονοϊό

Αρνητικό το δείγμα για κορονοϊό ενός μέλος του πληρώματος του οχηματαγωγού Blue Star Mykonos

Λήξη συναγερμού για την καραντίνα στο πλοίο Blue Star Mykonos, μετά από ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το δείγμα του εργαζόμενου είναι αρνητικό στον κορονοϊό.

«Αρνητικό το δείγμα του εργαζόμενου στο πλοίο που απέπλευσε χθες βράδυ από Καβάλα» σημειώνει το υπουργείο Υγείας. 

Νωρίτερα, σήμερα το μεσημέρι, προηγήθηκε η ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία το οχηματαγωγό, απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις λιμενικές αρχές, το πλοίο θα εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά. 

Κατά την εταιρεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης. Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.  Σημειώνεται επίσης, ότι 127 επιβάτες του πλοίου που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Λήμνου, έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές και τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης του μέλους του πληρώματος του πλοίου, που εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα.

Όσα προηγήθηκαν

 

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα