Κορονοϊός - Υπουργείο Υγείας: Ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι

Το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού, συστήνει οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες να αποφύγουν τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία συστήνει με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες να μείνουν στο σπίτι. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθούν τα ταξίδια εντός και εκτός

Ελλάδας.

Μάλιστα, ιδιαίτερα τα άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού), πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από την οικία τους.

Έτσι, μπορούν να προστατευτούν οι ίδιοι από τον ιό και να περιορίζεται η εξάπλωση της νόσου στις ευπαθείς ομάδες, καθώς έχει θνησιμότητα που αγγίζει το 15%.

Τι είναι ο κορονοϊός covid-19

Ο κορονοϊός covid-19 ή αλλιώς SARS-COV-2 είναι ένα στέλεχος που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο. Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο covid-19 μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή με άμεση ή έμμεση επαφή με μολυσμένα χέρια. Επιπλέον, ο χρόνος επώασης της νόσου, υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες, με μέσο χρόνο επώασης τις 5 ημέρες.

Τι είναι οι κορονοϊοί

Οι κορονοϊοί είναι μία ομάδα ιών που προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις, η σοβαρότητα των οποίων ποικίλλει στον άνθρωπο και στα ζώα. Επίσης, εκτιμάται πως περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων του αναπνευστικού στον άνθρωπο, προκαλείται από κορονοϊούς.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα