1η Ιουνίου: Ημέρα σταθμός για δημοτικά, παιδικούς, νηπιαγωγεία

Ανοιχτά είναι από σήμερα, 1η Ιουνίου, Ημέρα του Παιδιού, όλα τα σχολεία στην Ελλάδα.

Ανοίγουν δημοτικά, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και ξενοδοχεία και η 1η Ιουνίου, Ημέρα του Παιδιού,

αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό για τη νέα πραγματικότητα την Ελλάδα.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν ήδη ανοίξει, ενώ όπως είναι γνωστό οι γονείς ανησυχούν έντονα και περίπου οι μισοί μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο. Τα στοιχεία για τα Δημοτικά αναμένονται για να φανεί πόσοι γονείς αποφάσισαν να στείλουν τα παιδιά τους.

Δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν και πάλι για να δεχτούν μαθητές, ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και κάμπινγκ ανοίγουν για να υποδεχτούν ταξιδιώτες ενώ το βράδυ της Δευτέρας οι θερινοί κινηματογράφοι θα αρχίσουν να προβάλλουν ταινίες

Από σήμερα Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα θα επαναλειτουργήσουν, προσαρμοσμένοι στις έκτακτες ανάγκες που οι σημερινές συνθήκες απαιτούν.

Οι αίθουσες θα υποδέχονται έως 15 παιδιά, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα για την τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης του 1,5 μέτρου. Εάν ο αριθμός των παιδιών είναι πάνω από 15, τότε το τμήμα θα υποδιαιρείται σε δύο υποτμήματα και θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή το ένα, Τρίτη- Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν τα παιδιά δεν υπερβαίνουν τα 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά. Οι κανόνες αυτοί ισχύουν και για τους ιδιωτικούς σταθμούς.

Οι μικροί μαθητές, όπως και οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας, θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες με νέα δεδομένα, ως προς τη διάταξη των αιθουσών, τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη, αλλά τον τρόπο που θα κάνουν διάλειμμα.

Το σχολικό έτος θα λήξει στις 26 Ιουνίου και μέχρι τότε, οι τάξεις θα έχουν μέχρι 15 μαθητές. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία). Σημαντικό μέρος της δεύτερης «πρώτης μέρας» στο σχολείο θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της χρονιάς, οι μαθητές θα κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει νωρίτερα από την καθιερωμένη 11η Σεπτεμβρίου.

Από σήμερα, σε όλες τις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού). Επίσης οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά.

Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και δεν θα λειτουργούν τα κυλικεία.

Η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική.

Keywords
Τυχαία Θέματα