Ιερώνυμος: Η εκκλησία δεν έχει ανάγκη, ούτε από παλικαρισμούς, ούτε από παλικάρια. Έχει ανάγκη από αγίους

Προσωπικές στιγμές μοιράζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και τον Αλέξη Παπαχελά.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ο οποίος μίλησε για όλες τις εξελίξεις – μεταξύ άλλων- το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους πρώην πρωθυπουργούς, αλλά και τους «αφορισμούς» του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων

και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σημείωσε πως η περίοδος της πανδημίας δημιούργησε νέα δεδομένα τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. «Όταν βρεθήκαμε λόγω της των μέτρων συνεχώς με όλα τα μέλη της οικογένειας, δεν ξέραμε ποια θα είναι και τα αποτελέσματα, διότι υπάρχουν επιπτώσεις πολλές. Ψυχολογικές επιπτώσεις, ανακαλύψαμε νέα δεδομένα που δεν τα είχαμε φανταστεί, ζητήματα αγωγής των παιδιών μας που δεν τα είχαμε αντιληφθεί, τις αντιδράσεις τους, τις σκέψεις τους. Επομένως, ένας καινούργιος κόσμος γεννήθηκε και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Και είναι και για την Εκκλησία μια ευκαιρία», είπε.

Για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας ο Αρχιεπίσκοπος για ακόμη μια φορά επανέλαβε ότι το θέμα αυτό δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο συζητήσεων, καθώς δεν αποτελεί προσωπικό θέμα του καθενός. «Στα μεγάλα αυτά θέματα της Θείας Κοινωνίας δεν είναι καν θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος, ούτε καν του Πατριάρχη, είναι πανορθόδοξο θέμα, διότι εδώ είναι η ουσία της Εκκλησίας μας. Χωρίς τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει Εκκλησία, δεν χρειάζεται», υπογράμμισε.

Για τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο αρχικά ανέφερε πως «δεν έχει μίσος μέσα του. Δεν είναι αυτό που λένε μισάνθρωπος κλπ. Όμως έχει μερικές ιδέες οι οποίες είναι ελαφρές. Οι οποίες τελευταία έχουν γίνει επικίνδυνες. Επιτίθεται σε όλους μας. Δεν τον αναγνωρίζουμε κι εμείς πολλές φορές. Κι εγώ δεν τον αναγνωρίζω», ενώ σχολιάζοντας το γεγονός του αφορισμού της υπουργού Παιδείας από τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων, ανέφερε πως «δεν έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό, τον αφορισμό, είναι θέμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και θέλει και διάταγμα. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό το πράγμα».

{https://youtu.be/qCgGqY3A4tU}

Keywords
Τυχαία Θέματα