13 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα - Στους 150 οι νεκροί

13 νέα κρούσματα του κορονοϊού καθώς και δύο νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ελλάδα, στη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπ. Υγείας για την πανδημία.

13 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Παρασκευής, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.691 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 67 έτη. Εξ

αυτών, εννέα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω.

Εξάλλου, 85 ασθενείς εξήλθαν από την εντατική.

Επιπλέον, τα θύματα της Covid-19 στη χώρα μας ανήλθαν στα 150, καθώς το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν ακόμη δύο θάνατοι. Από τα θύματα, 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη, ενώ το 93,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας στους θανάτους του 24ωρου περιλαμβάνεται και ο θάνατος του Δημήτρη Κρεμαστινού, με τον καθηγητή να μεταφέρει στους οικείους του τα συλληπητήρια του Υπ. Υγείας και της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Χαρδαλιάς: Σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό όπως επανέλαβε απόψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, εξάλλου, πως τα πρώτα 24ωρα της «δεύτερης φάσης» δείχνουν πως η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει και έχει δείξει ωριμότητα στην προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μαγαζιά που επιχειρούν να λειτουργήσουν παράνομα και για τα δυο καφέ μπαρ που άνοιξαν παράνομα και τιμωρήθηκαν με λουκέτα και πρόστιμα 5.000 ευρώ. «Φαινόμενα σαν αυτά αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους που αντιλαμβάνονται την κατάσταση και ακολουθούν τις οδηγίες», διεμήνυσε ο ίδιος.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε επίσης ότι χθες εκδόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων, ενόψει της επιστροφής της Γ' Λυκείου στα θρανία τη Δευτέρα.

Ακόμη, ο υφυπουργός σημείωσε πως με απόφαση του Βασίλη Κικίλια συστήνεται επιστημονική επιτροπή για τον σχεδιασμό κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής αναλαμβάνει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, όπως είπε.

«Η διαμόρφωση νέας καθημερινότητας ίσως μας φαντάζει αργή αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με σύνεση, μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα