Το πιο αμφιλεγόμενο γκολ στην ιστορία της Premier League (vid & pic)

Τα χρόνια περνούν πολύ γρήγορα, ωστόσο κάποιες στιγμές δεν ξεχνιούνται ποτέ, κάποιες ιστορίες ή γεγονότα που θα μείνουν στην ιστορία. Πρωταγωνίστριες ομάδες η Σάντερλαντ και η Λίβερπουλ, στο «Στάδιο του Φωτός».

Η 17η Οκτωβρίου 2009 σηματοδοτεί την ημερομηνία του πιο αμφιλεγόμενου γκολ που έχει επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου από τότε που άρχισε η Premier League.

O

Ντάρεντ Μπεντ θα πατήσει στην περιοχή του Πέπε Ρέινα, στην δεξιά πλευρά της αμυνόμενης Λίβερπουλ. Η μπάλα θα πάει προς το μέρος του και θα εξαπολύσει ένα δυνατό σουτ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας φάνηκε να ελέγχει την πορεία της μπάλας, ωστόσο αυτή θα αλλάξει εντελώς ξαφνικά και θα καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης δεν μπήκε από κάποια κόντρα σε αντίπαλο αμυντικό, αλλά σε μία μπάλα θαλάσσης που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο!!! Ο Πέπε Ρέινα έχασε την αυτοσυγκεντρωσή του, ενώ είχε ελάχιστα δευτερόλεπτα να αντιδράσει.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως αιτία της ήττας της φιλοξενούμενης Λίβερπουλ ήταν οι ίδιοι της οι οπαδοί, αφού η μπάλα θαλάσσης προήλθε από την εξέδρα τους, είχε κόκκινο χρώμα και την κοσμούσε το έμβλημα του συλλόγου.

Όταν ανακαλύφθηκε ο ρίπτης, ο τότε 16χρονος, Κάλουμ Κάμπελ, ισχυρίστηκε πως δεχόταν απειλές για την ζωή του, ενώ ο διαιτητής Μάικ Τζόουνς υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία την επόμενη αγωνιστική, αφού δεν σταμάτησε το παιχνίδι για να απομακρυνθεί το αντικείμενο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, έπρεπε να σταματήσει ο αγώνας προκειμένου να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα θαλάσσης, ωστόσο από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν συνέβη το γκολ μέτρησε ορθά, αφού θεωρήθηκε φυσικό εμπόδιο!

Δείτε το χαρακτηριστικό γκολ σε βίντεο:

#OnThisDay in 2009, @DarrenBent joined @SunderlandAFC ⚽️

Games: 58
Goals: 32

Including *that* beachball moment pic.twitter.com/iCC4NfbfKG

Premier League (@premierleague) August 5, 2017

Και το Twitt του άτυχου Ρέινα:

Who the hell put the ball in there?? https://t.co/SOypAvV4vD

— Pepe Reina (@PReina25) October 17, 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα