«Η Λίβερπουλ παρακολουθούσε το λογισμικό scouting της Σίτι»

12:20 21/9/2019 - Πηγή: To10.gr

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να μονομαχήσουν για ακόμη μία χρονιά για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, οι «Times» αποκαλύπτουν ένα σκάνδαλο μεταξύ των δύο ομάδων, που έλαβε χώρα το 2013.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν καταγγελίες από ανθρώπους της Σίτι ότι το λογισμικό scouting που χρησιμοποιεί η ομάδα του Μάντσεστερ είχε χακαριστεί. Μάλιστα, τα περιστατικά φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν ελάχιστο διάστημα μετά τη μετακόμιση τριών σκάουτερ από τους «πολίτες» στο Λίβερπουλ.

Οι δύο από τους τρεις, οι Ντέιβ Φάλοους και Τζούλιαν Γουάρντ, φέρονται

να έχουν κάνει πολλές φορές το συγκεκριμένο πράγμα. Χρησιμοποιούσαν τον κωδικό πρόσβασης ενός πρώην συναδέλφου τους στη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι δύο ομάδες κατέληξαν τότε σε συμβιβασμό ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, χωρίς ποτέ να απαγγελθούν κατηγορίες είτε στη Λίβερπουλ είτε σε άτομα από δικαστήρια. Η θέση της εταιρίας που έχει την ευθύνη του λογισμικού της Μάντσεστερ Σίτι (Scout7) είναι ότι ποτέ δεν παρατηρήθηκε κάποιο περιστατικό παραβίασης λογισμικού.

Τόσο οι άνθρωποι της Σίτι, όσο και εκείνοι της Λίβερπουλ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό στην εφημερίδα.

Οι υποψίες στους ανθρώπους της Σίτι δημιουργήθηκαν, όταν η Λίβερπουλ κινήθηκε για την απόκτηση του Πάολο Φερνάντες από την Σαραγόσα, παίκτη που «απασχολούσε» και τους «πολίτες». (μετέπειτα ο παίκτης υπέγραψε στη Σίτι, το 2017 και πλέον παίζει στην Περούτζια)

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες υποψίες οδήγησαν τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Σίτι να ολοκληρώσουν άρον – άρον τις μεταγραφές των Φερναντίνιο και Χεσούς Νάβας από τις Σαχτάρ Ντόνετσκ και Σεβίλλη, αντιστοίχως.

Keywords
Τυχαία Θέματα