Το πιο σημαντικό παιχνίδι για τον Άρη, μέχρι…

10:51 6/2/2020 - Πηγή: Sportime

Ο Άρης δίνει σε λίγες ώρες (19:00) το πρώτο παιχνίδι με τον Ατρόμητο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας και όπως δήλωσε και και ο μεγάλος Νίκος Γκάλης «…είναι το σημαντικότερο, μέχρι το επόμενο». Αυτός ακριβώς!

Ο κόσμος θέλει πολύ (και αξίζει) έναν τίτλο και αυτό φαίνεται πως το έχουν καταλάβει καλά διοίκηση, προπονητής και παίκτες. Το λένε σε κάθε ευκαιρία, δείχνει να έχει περάσει «μέσα» τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Σάσα: «Θα τα δώσουμε όλα, περιμένουμε γεμάτο

γήπεδο» (vid)

Η ομάδα βρίσκεται σε καλή ψυχολογία, ενώ στο ματς με τον Πανιώνιο κατάφερε να αντιπαρέλθει με πειστικό τρόπο των σημαντικών απουσιών των Ιντέγε, Βέλεθ και Κόρχουτ. Παρά τα εμπόδια που έβαλαν… FIFA και ΕΠΟ, ο Άρης παρότι παρατάχθηκε με «πειραματική» 11άδα απέδειξε πως δεν έχασε ίχνος από τη συνοχή του.

Επιπλέον η εξαιρετική εμφάνιση του Ρόουζ ακόμη και ως αριστερό μπακ έδειξε ότι η ομάδα διαθέτει αρκετούς παίκτες – «πολυμηχανήματα». Γεγονός αν μη τι άλλο πολύτιμο μετά την αδυναμία να γίνουν μεταγραφές λόγω του μπαν.

Βεβαίως κόντρα στον Ατρόμητο τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα. Σίγουρα οι Περιστεριώτες δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον δρόμο τους ούτε μετά την έλευση του Σάββα Παντελίδη.

Νίκες δεν παίρνουν εύκολα (δεν έχουν το εύκολο γκολ), είναι όμως δυσκολοκατάβλητη και σκληρή ομάδα και με δεδομένο ότι ο επαναληπτικός πραγματοποιείται στην έδρα τους, αντιλαμβάνεται κανείς τους κινδύνους που υπάρχουν.

Συν φυσικά την παρουσία του Παντελίδη (επιστρέφει στο Βικελίδης για πρώτη φορά ως αντίπαλος μετά τη φυγή του) ο οποίος γνωρίζει τους «κίτρινους» απ’ έξω κι ανακατωτά.

Οι επιστροφές και οι σκέψεις του Ένινγκ

Οσον αφορά τον καταρτισμό της 11άδα, δεδομένη θεωρείται η επιστροφή των Βέλεθ, στο κέντρο της άμυνας (διπλά στο Δεληζήση) και Κόρχουτ στο αριστερό άκρο.
Έτσι ο Ρόουζ θα επιστρέψει στο δεξιό άκρο. Υπήρχε μια σκέψη από τον Ένινγκ να παραμείνει ο Σούντγκρεν, οποίος τα πήγε πολύ καλά στο ματς με τον Πανιώνιο.

Τελικά ο Γερμανός φαίνεται να προτιμά τον Γάλλο, καθώς ο Ατρόμητος διαθέτει αρκετά ψηλά κορμιά, ενώ είναι και καλύτερος αμυντικός.

Στα χαφ το δίδυμο Ματίγια-Σάσα τα πάει πολύ καλά και δεν θα αλλάξει, όπως δεν θα αλλάξουν και τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τους Γκάμα (αριστερά) κα Φετφατζίδη (δεξιά) να τα καλύπτουν.

Τέλος το μοναδικό ερωτηματικό αφορά τον παρτενέρ του Λάρσον στην επίθεση. Ο Ένινγκ προβληματιζόταν στο αν θα επιλέξει τον Ντουρμισάι ή τον Ντιγκινί, όμως φαίνεται να καταλήγει στον Γάλλο. Κι αυτό καθώς ο τελευταίος έχει επιστρέψει δυναμικά συνδυάζοντας καλές εμφανίσεις με γκολ και ασίστ.

Αρειανέ ο ρόλος σου  απόψε είναι σημαντικός

Τα εισιτήρια πάνε πολύ καλά και στο Βικελίδης αναμένεται να βρίσκεται πολύ κόσμος. Κι αυτό παρά το δύσκολο της ημέρας και της ώρας. Έτσι ο Ένινγκ και οι παίκτες του θα έχουν σημαντική βοήθεια στην προσπάθειά τους για αποτέλεσμα… πρόκρισης.

Από την άλλη οι οπαδοί του Άρη πρέπει να επιδείξουν υπομονή και αυτοσυγκράτηση. Δεν πρόκειται για παιχνίδι πρωταθλήματος που το ζητούμενο είναι το γρήγορο γκολ. Θέλει διαχείριση και ψυχραιμία. Το βασικό ζητούμενο απόψε είναι η άμυνα να μείνει αλώβητη και από εκεί και πέρα ακόμη και νίκη με σκορ 1-0 είναι σημαντική. Υπάρχει και επαναληπτικός.

Συνεπώς ακόμη κι αν τα λεπτά κυλούν και το γκολ δεν έρχεται, ο κόσμος δεν θα πρέπει να αγχώσει την ομάδα. Αντιθέτως θα πρέπει να έχει έναν τέτοιο παλμό που να την «σπρώχνει» προς το νικηφόρο αποτέλεσμα.

ΥΓ: Τώρα ξαφνικά η ΕΠΟ τίθεται στο πλευρό της ΠΑΕ Άρης για να βοηθήσει όσο μπορεί ώστε να λυθεί το θέμα με τα χρέη της παλιάς εταιρείας. Τώρα όμως πάει πέταξε το πουλάκι των μεταγραφών. Η ζημιά έγινε. Γιατί τόσο καιρό η ομοσπονδία κωλυσιεργούσε και μάλιστα όταν ο Άρης δικαιώθηκε στην υπόθεση Ντουρμισάι, δεν απέστειλε άμεσα την απόφαση στη FIFA; Αποτέλεσμα ήταν οι «κίτρινοι» να μην μπορούν να προωθήσουν ούτε τον πιτσιρικά Σενγκέργκη στην πρώτη ομάδα.

ΥΓ1: Φυσικά η ΕΠΟ δεν… αγάπησε ξαφνικά τον Άρη. Απλά γνωρίζει ότι αν δεν ρυθμιστεί μια και καλή το θέμα των χρεών των παλιών ΠΑΕ, τότε θα ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» και για αρκετές άλλες ομάδες στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του συντάκτη 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Το πιο σημαντικό παιχνίδι για τον Άρη, μέχρι… appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα