Ο Πέλκας δεν δέχεται να μην παίζει

09:59 6/2/2020 - Πηγή: Contra

Η αδρεναλίνη και η τεστοστερόνη του Δημήτρη Πέλκα, την ώρα που ο Βιεϊρίνια εκτελούσε το πέναλτι για τον ΠΑΟΚ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, κατοπτρίστηκαν στο κατακόκκινο πρόσωπό του. Ο Πέλκας δεν δέχεται να μην παίζει. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στην Τούμπα έκανε πράγματα, στα οποία επιδίδεται ένας αναπληρωματικός που θέλει να είναι βασικός. Η μία ώρα την οποία έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι ήταν εκείνη που

πόνταρε, ώστε να κερδίσει επιπλέον χρόνο ως βασικός στα υπόλοιπα παιχνίδια και κυρίως στα play offs, τα οποία προφανώς θα είναι μάχη.

Ο Αμπέλ Φερέιρα τον έβαλε πολύ κοντά στον Κάρολ Σβιντέρσκι από την αρχή, για να πιέσει την κυκλοφορία της μπάλας του Παναθηναϊκού από πίσω. Ο Πέλκας έπαιξε με την... αμφιβολία από την αρχή, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο το παλμαρέ του κόσμησαν δύο σκληρά μαρκαρίσματα, μία κατάσταση "είμαι εδώ και θα με κοιτάξετε, θέλετε δεν θέλετε". Από το 8' έπαιζε με κίτρινη για κλωτσιά στο χέρι του Σωκράτη Διούδη.

Αυτή η αμφιβολία μεγάλωσε, καθώς επρόκειτο για μία εμφάνιση που η παραπομπή σε καμικάζι έρεπε περισσότερο στην κυριολεξία, παρά στη μεταφορά. Το πέναλτι δίνεται από το μαρκάρισμα του Εμανουέλ Ινσούα και τη δική του πονηριά, αλλά λίγα δευτερόλεπτα πρωτύτερα έχει κάνει το τζαρτζάρισμα που δίνει τη δεύτερη κατοχή στην ομάδα του και που γι' αυτό διαμαρτύρονται οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο Πέλκας παίζει με την απληστία του τύπου που τα θέλει όλα. Και δεν είναι ότι δεν έχει παίξει καθόλου, απλώς είναι εκνευρισμένος που ξεκινά τα μεγάλα ματς στον πάγκο, είναι θυμωμένος που ο ΠΑΟΚ την έχει πατήσει 3 μέρες πριν στο ΟΑΚΑ, είναι αγανακτισμένος που το μεγαλύτερο ματς που έχει παίξει βασικός φέτος και το έχει τελειώσει είναι το 4-2 με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Από τις 15 συμμετοχές στη Super League 1, μόνο οι δύο αφορούν σε όλο το ματς και στο κύπελλο έχει άλλη μία, αλλά το 4-1 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα είναι η ρεβάνς του 3-0 υπέρ του 'δικέφαλου' στο πρώτο παιχνίδι, κάτι εντελώς αδιάφορο.

Στο πέναλτι που βάζει ο Βιεϊρίνια, ο 26χρονος διεθνής περιμένει την πλέον εμβληματική φυσιογνωμία του ΠΑΟΚ να πάει καταπάνω του. Είναι σχεδόν στημένος και κοιτάζει τον συμπαίκτη του, ο οποίος δεν φεύγει για την εξέδρα αλλά καταλαβαίνει τι γίνεται και τρέχει να τον αγκαλιάσει. Ο Πέλκας θέλει αυτόν τον πανηγυρισμό και γι' αυτό αφήνει μια κραυγή να φύγει: δεν θέλει να ξεχάσει κάποιος ότι ήταν εκεί, πως το δημιούργησε, ότι αυτή η φάση, ένα αποκλειστικά δικό του έργο με άλλον εκτελεστή, προέκυψε από τη δική του οξύνοια. Για τον ίδιο είναι πολύ σημαντικό.

Ο Φερέιρα αποφασίζει να τον βγάλει στο 62' για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ότι ήδη έχει κίτρινη και λίγα λεπτά πριν έχει αναμετρηθεί ξανά με τον Ινσούα στην αριστερή πλευρά της άμυνας του Παναθηναϊκού. Πάει να του πάρει την μπάλα, ο Αργεντινός τον απωθεί και σαν μύγα που αυτή είναι η φύση της, πάει ξανά πάνω του, για να δεχθεί ένα δυνατό χτύπημα, μία κίνηση του κορμιού, που τον ρίχνει κάτω. Συνεχίζει να παίζει με ρίσκο, πάνω από το όριο της νομοτυπίας και γι' αυτό είναι επικίνδυνος. Ο Πορτογάλος τού δείχνει ότι τον υπολογίζει.

Ο δεύτερος είναι πως από τόσο νωρίς δίνει το σύνθημα και γι' αυτό ο Φερέιρα θέλει να του πει "ευχαριστώ". Είναι ο ποδοσφαιριστής που με την ατέλειωτη ενέργειά του κάνει αυτό που επιθυμεί ο προπονητής, που η ομάδα δεν είχε στο ΟΑΚΑ, τη στροφή προς το ποδόσφαιρο. Ο Πορτογάλος κερδίζει μέσω ενός παίκτη που δεν παίζει τόσο συχνά όσο τα προηγούμενα χρόνια, θύμα ενοχλήσεων και του ροτέισον, την προσοχή όλων των άλλων. Όπως και στο Ηράκλειο, έπειτα από την ήττα από τον Άρη, ο ΠΑΟΚ βρίσκει από ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν δύο φορές την εβδομάδα το βάθος στο ρόστερ που θέλει να έχει μία ομάδα που παίζει δύο φορές την εβδομάδα. Ο Πέλκας, τη μία ώρα στο ματς της Τούμπας, δεν κάνει δικαιολογίες για τον εαυτό του και για οποιονδήποτε άλλον. Ανάβει και κορώνει, δίνει το σύνθημα για να πηγαίνουν πρώτοι οι γηπεδούχοι πάνω στην μπάλα, δεν αδιαφορεί για οτιδήποτε. Παίζει σαν να υπάρχει υπερεπείγουσα ανάγκη, λες και είναι νοκ άουτ ματς. Που αν για την αήττητη ομάδα του 2019 δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ισχύει ό,τι πιο κοντινό προς αυτό.

Οι μεταγραφικές προσθήκες του Παναθηναϊκού έπαιξαν ρόλο κόντρα στον ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα