Τη διαφορά στα Γιάννενα έκανε η αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ (vid)

Η ΑΕΚ των αρκετών απουσιών, ικανοποίησε μόνο για ένα ημίχρονο (το πρώτο) στα Γιάννενα, όμως αυτό ήταν αρκετό προκειμένου να νικήσει στον ΠΑΣ με 1-0, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League. Σκόρερ ο Στίβεν Τσούμπερ στο 7ο λεπτό. Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Έτσι η Ένωση έφτασε τους 27 βαθμούς, πέρασε ξανά στην 2η θέση της βαθμολογίας (μαζί με τον Ολυμπιακό) και περιμένει να δει τι θα κάνει σε λίγη

ώρα ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός (28β.) στο ντέρμπι με τον Άρη στο Βικελίδης.

Αν η ΑΕΚ είχε ένα καλό ημίχρονο, ο ΠΑΣ δεν είχε… κανένα κι έτσι παρέμεινε στους μόλις 7 βαθμούς μετά την 5η του ισοπαλία εφέτος.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με μία έκπληξη, αφήνοντας τον Πόνσε στον πάγκο, για να ξεκινήσει στην επίθεση τους Τσούμπερ και τον Μάνταλο λίγο πιο πίσω. Από την άλλη ο ΠΑΣ κατέβηκε με Μπάλαν στην επίθεση και τους Ροσέρο – Παμλίδη στα άκρα.

Η ΑΕΚ μπήκε με σωστή νοοτροπία και πέτυχε το γρήγορο γκολ που επιζητά κάθε ομάδα που είναι φαβορί σε ένα ματς. Μετά από έναν συνδυασμό τεσσάρων παικτών (Σιντιμπέ, Ελίασον, Πινέδα και εκτελεστή τον Τσούμπερ), άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό. Δείτε εδώ το γκολ της ΑΕΚ για το 0-1

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη προλάβει να δημιουργήσουν δύο καλές στιγμές (2′ και το 4′ με τον Ελίασον) δείγμα του πόσου δυνατά είχαν μπει στο ματς.

Οι παίκτες του Αλμέιδα, είχαν συνοχή, νεύρο, εντάσεις και έβγαλαν κι άλλες καλές φάσεις, όπως ένα δοκάρι του Τσούμπερ στο 26′. Δείτε εδώ το δοκάρι. Βάσει εικόνας στο πρώτο 45λεπτο δικαιούνταν ένα ακόμη γκολ στο πρώτο 45 λεπτο.

Το μόνο ψεγάδι των κιτρινόμαυρων ήταν η αμυντική ανισορροπία καθώς σε 2-3 περιπτώσεις ο ΠΑΣ έφυγε στην πλάτη της άμυνας εκθέτοντάς τους. Από την άλλη όμως οι γηπεδούχοι ήταν τόσο αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια που πέταξαν στα «σκουπίδια» μια τεράστια διπλή ευκαιρία στο 10′. Χαρακτηριστικά το κείμενο του Sportime για την αστοχία του Παμλίδη (βρήκε δοκάρι αν και προ κενής εστίας) χάνονας το… γκολ της χρονιάς.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια μεγάλη φάση για την ΑΕΚ (47′ Ελίασον) όμως στη συνέχεια έπεσε και δεν είχαμε φάσεις. Από τη μία η Ένωση δεν καθάριζε το ματς με ένα δεύτερο γκολ, από την άλλη όμως ο ΠΑΣ έδειχνε ανικανότητα στο να πιέσει και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της αντιπάλου του, μήπως και μπορέσει να ισοφαρίσει.

Βεβαίως να σημειώσουμε ότι η κατοχή της μπάλας για τους φιλοξενούμενους στο Β’ μέρος ήταν ακόμη μεγαλύτερη, ωστόσο δεν ήταν τόσο επιδραστική και ουσιαστικά όπως στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη κίνηση του Αλμέιδα από τον πάγκο έγινε στο 74ο λεπτό με τέσσερις αλλαγές μάλιστα μονομιάς. καθώς στο ματς πέρασαν Άμραμπατ αντί Ελίασον, Πισάρο αντί Μάνταλου, Πόνσε αντί Τσούμπερ και Γαλανόπουλος αντί Πινέδα.

Από την πλευρά του Θανάσης Στάικος απάντησε με τους Λεό, Γκάρο (67′) και αργότερα (85′) τον Κόντε, όμως λίγα πράγματα άλλαξαν επιθετικά για την ομάδα του. Ουσιαστικά οι Γιαννιώτες είχαν μία καλή σε όλο το δεύτερο μέρος, αυτή του 71’΄με την κεφαλιά του Λεό.

Εν τέλει το 0-1 παρέμεινε, με την ΑΕΚ πάντως να μη δημιουργεί στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά και να μην το πληρώνει καθώς κατάφερε να αμυνθεί αποτελεσματικά απέναντι στους ακίνδυνους επιθετικά αντιπάλους της.

Σκόρερ: 7′ Τσούμπερ

Δοκάρια: 10′ Παμπλίδης – 26′ Τσούμπερ

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν – Πανάγου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης – Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας (66′ Λεό) – Παμλίδης, Μπάλαν (66′ Γκάρο), Ροσέρο (85′ Κόντε).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (82′ Μήτογλου), Μοχαμάντι – Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (75′ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ (75′ Πόνσε), Μάνταλος (75′ Πισάρο).

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Α’ Βοηθός: Γιάννης Καραγκιοζόπουλος (άλλαξε τον Κωνσταντίνο Ψάρρη)

Β’ Βοηθός: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου

4ος διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας

VAR: Ευάγγελος Μανούχος

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα