Άρης – Παναθηναϊκός 2-0 ΤΕΛΙΚΟ

Live ενημέρωση: Η εξέλιξη των δύο σημαντικότερων αγώνων της 12ης αγωνιστικής της Super League. Στις 20:30 το ντέρμπι ΆρηςΠαναθηναϊκός στο  Βικελίδης. Νωρίτερα στο ματς των 17:00 η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Live ενημέρωση: Άρης
Παναθηναϊκός 2-0 ΤΕΛΙΚΟ

Τέλος στο ματς! Τεράστια νίκη του Άρη με 2-0, που πάει στους 20 βαθμούς, μένει στους 28 ο αναποτελεσματικός Παναθηναϊκός

Πέντε λεπτά καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός έχει την κατοχή, όμως επί της ουσίας, μετά το 2-0, πιο επικίνδυνος για να βάλει γκολ είναι ο Άρης φεύγοντας εξαιρετικά στις αντεπιθέσεις με αιχμή τον Μορόν.

80′: Ο Γιοβάνοβιτς παίζει φουλ επίθεση έχοντας βάλει και τον Σποράρ (αντί του Μαντσίνι) στην επίθεση μαζί με τον Ιωαννίδη.

72′ ΓΚΟΛ 2-0: Ο Άρης εκμεταλλεύεται ακόμη ένα λάθος του Παναθηναϊκού. Αυτή τη φορά από τον Τζούρισιτς, με τον Μορόν αρχικά να πλασάρει, στη συνέχεια τον Μπρινιόλιο να αποκρούσει ασταθώς και τον Μενέντες να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει με εξαιρετικό πλασέ για το 2-0!

70′: Ανεξήγητο σφύριγμα του Κορέια καθώς ο Σουλεϊμάνοφ βγαίνει τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, ο τελευταίος πέφτει πάνω του εκτός περιοχής και όμως ο διαιτητής δίνει επιθετικό φάουλ!

65′: Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός δείχνει μεγαλύτερη «νεύρο» και φέρνει τη μπάλα στην περιοχή του Άρη, χωρίς όμως να δημιουργεί πραγματικές τελικές, εκτός από ακίνδυνη κεφαλιά του Ιωαννίδη. Πρώτη αλλαγή για τον Άρη, ο Μενέντες στη θέση του Παναγίδη. Λίγο νωρίτερα ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στο ματς τον Τζούρισιτς αντί του Βέρμπιτς που έκανε αρκετά λάθη.

60′: Στο πρώτο 15λεπτο του Β΄ μέρους ο Παναθηναϊκός έχει μια φλύαρη κατοχή στην οποία δεν ασκεί ιδιαίτερη πίεση στα στόπερ του Άρη και τον Κουέστα. Από την πλευρά του ο Άρης προσπαθεί να είναι συμπαγής μεσοαμυντικά και να μην επιτρέψει τη δημιουργία φάσεων στον αντίπαλο του. Κάτι που το έχει καταφέρει πολύ καλά ως τώρα με εξαίρεση μια κεφαλιά του Γεντβάι από κόρνερ.

Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο στο ντέρμπι του Βικελίδης.

Δείτε την εξαιρετική ενέργεια του Μορόν στη φάση με τον Μπρινιόλι από την οποία προέκυψε το 1-0 για τον «Θεός του πολέμου».

1-0 Άρης ασίστ Μπρινιολι

pic.twitter.com/LyNj5LlmKf

— Καραφλοδαίμονας (@Karaflodaimona) November 26, 2023


43′: ΓΚΟΛ και 1-0: Πάνω που ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τα ηνία του ματς και πάλι και είχε αρχίσει να δημιουργεί επίκινδυες καταστάσεις έξω από τα καρέ του Άρη, ο Λορέν Μορέν έδειξε την κλάση του και γιατί είναι πρώτος σκόρερ της Super League. Ο Ισπανός φορ εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία του τερματοφύλακα Μπρινιόλι έβαλε την κόντρα και έστειλε τη μπάλα στην εστία για το 1-0!. Αυτό είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Σε γενικές γραμμές το ματς είναι μοιρασμένο με το καλό διάστημα του Παναθηναϊκού να είναι λίγο μεγαλύτερο από του Άρη και τις δύο ομάδες να έχουν τα πεντάλεπτα της υπεροχής τους με τελικές φάσεις.

37΄: Καλή στιγμή και για τον Παναθηναϊκό με σουτ του Μπερνάρ και επέμβαση του Κουέστα σε κόρνερ.

Δείτε τη λανθασμένη έξοδο του Κουέστα και τη σωτήρια επέμβαση του Μορόν

Μετά το 20′ ο Άρης έχει ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του και στο 28′ χάνει τεράστια ευκαιρία σε τετ α τετ του Παναγιδη μετά από τραγικό λάθος του Κώτσιρα. Έσωσε ο Μπρινιόλιο το αριστερό διαγώνιο σουτ του νεαρού εξτρέμ.

21′: Απαντά στις μεγάλες φάσεις ο Παναθηναϊκός με τετ α τετ του Ιωαννίδη όμως ο  Κουέστα βγαίνει και διώχνει έγκαιρα.

13: Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή μπροστά σε κάποια εστία είναι για τον Άρη, με τον Σουλειμάνοφ βγηκε στην πλάτη της άμυνας απο εξαιρετική πάσα του Μορόν, όμως ο Γεντβάι αποσόβησε την ευκαιρία.

10′: Στα πρώτα δέκα λεπτά δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη φάση από τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έχει την κατοχή και ο Άρης δείχνει διάθεση να περιμένει και αν φεύγει στην κόντρα. Πάντως οι πράσινοι έχουν κερδίσει ήδη τρία κόρνερ.

Άρχισε το ντέρμπι του Βικελίδης.

Άρης (Άκης Μάντζιος 4-3-3): Κουέστα-Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια-Βερστράτε, Ζουλ, Νταρίντα-Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης, Μορόν.

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Χριστοδουλόπουλος, Ντουκουρέ, Σαμόρα, Φατόρε, Τζούρασεκ, Πάρντο, Μενέντες, Κάρλσον.

Διαιτητής: Γκουστάβο ΚορέιαΒοηθοί: Τιάγκο Κόστα, Ρουί ΤεϊχέιραVAR: Μπρούνο ΕστέβεςAVAR: Βασίλειος Νικολακάκης

Λήξη αναμέτρησης. Πίεσε προς το τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά η ΑΕΚ άντεξε και πήρε το διπλό.

78′ Ένα ακόμη άστοχο σουτ του Γκατσίνοβιτς.

68′ Στα σώματα κοντράρει το σουτ του Πινέδα και ο Γκατσίνοβιτς στη συνέχεια στέλνει την μπάλα ψηλά.

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Δείτε εδώ το δοκάρι του Τσούμπερ στο 26′ 

13(5)-4(2) υπέρ της ΑΕΚ οι τελικές προσπάθειες.

Ημίχρονο στα Γιάννινα με την ΑΕΚ να προηγείται με το γκολ του Τσούμπερ από το 7′ δικαίως. Η ομάδα του Αλμέιδα είναι αισθητά ανώτερη, έχει χάσει ακόμη 3-4 καλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύθηκαν την απίστευτη διπλή δική τους  ευκαιρία.

Δείτε εδώ το γκολ της ΑΕΚ για το 0-1

30: Στο ημίωρο του αγώνα παραμένει το 0-1 για την ΑΕΚ, η οποία λίγο νωρίτερα έχασε μια μεγάλη φάση με τον σκόρερ ως τώρα του αγώνα τον Τσούμπερ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 29ο λεπτό έχασε ακόμη πιο μεγάλη ευκαιρία σε νέο τετ α τετ, αυτή τη φορά με τον Ροσέρο, καθώς πλάσαρε πάνω στον Στάνκοβιτς. Στη συνέχεια υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ όμως η ανικανότητα των παικτών των γηπεδούχων στα τελειώματα είναι παροιμιώδης.

15′ – ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Η Ένωση μπήκε δυνατά στο ματς και αφού «προειδοποίησε» τους γηπεδούχους με δύο καλές φάσεις στο 2′ και το 4′ με πρωταγωνιστή τον Ελίασον, τελικά άνοιξε το σκορ τρία λεπτά αργότερα με τον Τσούμπερ. Ωραίος συνδυασμός του Αυστριακκού με τους Σιντιμπέ, Ελίασον και Πινέδα.

Στο 10′ ο ΠΑΣ έχασε μια αδιανόητη  διπλή ευκαιρία σε αντεπίθεση, καθώς πρώτα ο Μπάλαν (απέκρουσε) ο Στάνκοβιτς και στη συνέχεια ο Παμπλίδης (έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι προ κενής εστίας!)δεν κατάφεραν να κάνουν το 1-1.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Πανάγου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Ροσέρο, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας, Παμλίδης, Μπάλαν.

Στον πάγκο: Αθανασίου, Κιάκος, Κόντε, Μπακαδήμας, Λεό, Γκάρο, Μπορταραγκάι, Ν. Λώλης, Α. Λώλης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Μοχαμάντι – Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ, Μάνταλος.

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Πόνσε, Πισάρο.

Διαιτητής: Αριστοτέλης ΔιαμαντόπουλοςΑ’ Βοηθός: Γιάννης ΚαραγκιοζόπουλοςΒ’ Βοηθός: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου4ος διαιτητής: Δημήτριος ΜαλούταςVAR: Ευάγγελος Μανούχος

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα