Συνέντευξη στον Kalle Rovanpera τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή WRC

Συνέντευξη Kalle Rovanpera: Στο τέλος ενός πολύ δύσκολου 12ου γύρου στην Κεντρική Ευρώπη, ο Kalle Rovanperä διατήρησε τον παγκόσμιο τίτλο του στο WRC. Ο Φινλανδός μίλησε στο μικρόφωνό μας μετά τη δεύτερη στέψη του.

Ξεκινήσατε αμέσως στην αρχή της χρονιάς με στόχο να κερδίσετε έναν δεύτερο τίτλο  ;

Όταν ξέρεις ότι το έχεις κάνει μια φορά, θέλεις να συμβεί ξανά. Τελικά, ποιος άλλος στόχος είναι υψηλότερος από αυτόν;

Είστε μόνο ο 6ος οδηγός  που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του για δύο

συνεχόμενα χρόνια. Τι σας εμπνέει αυτό;

Aνακάλυψα αυτό. Είναι ένα στατιστικό που μου αρέσει. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πόσο δύσκολο είναι να στεφθείς δύο χρόνια στη σειρά, ειδικά μετά από έναν πρώτο αγιασμό.

Συνέντευξη Kalle Rovanpera: Ο νεότερος διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής στην Toyota Gazoo Racing WR

Συνέντευξη Kalle Rovanpera:  Τι νιώθεις μετά καθώς μιλάμε;

Δύσκολο να απαντήσω τώρα. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη πλήρως. Ξέρω ότι θα έρθει σιγά σιγά. Καταλαβαίνω ότι αυτό σημαίνει πολλά. Από πλευράς απόδοσης, ήταν πιο σημαντικό για μένα φέτος. Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίσαμε, εκτιμώ περισσότερο αυτόν τον τίτλο, αν και τα συναισθήματα μετά τον πρώτο θα μείνουν μαζί μου για πάντα.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σου
Επισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTD
MotoGP Ταϊλάνδης: Όταν πας με τα φιλαράκια Ταϊλάνδη και παθαίνεις Hangover
H COTA δεν είναι για F1 αλλά για WRC παραπονιούνται οι οδηγοί
Ταϊλάνδη MotoGP : Ο Jorge Martin κερδίζει το 7ο Sprint της σεζόν

Συνέντευξη Kalle Rovanpera: Γιατί ήταν διαφορετική η χρονιά;

Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός. Δεν υπήρχαν εύκολα σημεία για καταγραφή. Πέρυσι, οι αντίπαλοί μας έχασαν πολύ περισσότερα σε σύγκριση με αυτά που ζήσαμε στους δέκα μήνες που μόλις πέρασαν. Ήταν σημαντικό να πάρουμε όλους τους δυνατούς βαθμούς παραμένοντας σε καλή θέση.

Συνέντευξη Kalle Rovanpera: Είναι πιο ικανοποιητικό να κερδίζεις μετά από μια πιο σκληρή μάχη;

Ναι, αν και πρέπει να πούμε ότι πέρυσι, δεν ήταν και άσχημα. Δεν είχαμε κάνει κακή δουλειά.

Έπρεπε να περιμένουμε αρκετούς αγώνες και την Πορτογαλία για να σε δούμε να πετυχαίνεις μια νίκη σε αυτό το πρωτάθλημα. Αμφιβάλλατε για τις ικανότητές σας να υπερασπιστείτε τον τίτλο σας;

Γενικά, δεν αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου! Ήμουν πεπεισμένος στην αρχή της χρονιάς ότι θα ήταν πιο δύσκολο και αυτό ήταν αλήθεια. Από τα μισά του χρόνου, τα πράγματα άρχισαν να φαίνονται καλά. Καταφέραμε να είμαστε συνεπείς και απέδωσε.

Συνέντευξη Kalle Rovanpera / 2023 FIA World Rally Championship / Round 12 / Central European Rally 2023 / 25th-29th October, 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Φαίνεται εύκολο να το λες αυτό, αλλά είναι εύκολο να συμβιβαστείς με μια θέση;

Φυσικά και όχι. ( Γέλια ) Θέλετε συνεχώς να τερματίζετε όσο πιο ψηλά γίνεται, αλλά λέτε επίσης στον εαυτό σας ότι οι βαθμοί είναι σημαντικοί και είναι καλύτερο να εξασφαλίσετε ένα αποτέλεσμα παρά να ρισκάρετε τα πάντα. Όταν ξεκινάς μια διοργάνωση στο χαλίκι και το σκούπισμα σε καταδικάζει να τερματίσεις έξω από το βάθρο, πρέπει να ξέρεις πώς να το αποδεχτείς. Για μένα, μερικές φορές είναι πολύ περίπλοκο.

Η εμπειρία αυτής της σεζόν σου δίνει την επιθυμία να επιστρέψεις του χρόνου για μια νέα μάχη; Είστε ακόμα πεινασμένοι για τίτλο;

Ναι απολύτως. Όταν συνειδητοποιείς ότι μπορείς να τα καταφέρεις, δεν έχεις άλλη επιθυμία από το να ξαναρχίσεις.

Το φαινόμενο Kalle Rovanperä σε αριθμούς

Συνέντευξη Kalle Rovanpera: Ο Kalle Rovanperä μόλις κέρδισε, σε ηλικία μόλις 23 ετών, τον δεύτερο παγκόσμιο πρωταθλητή WRC. Μια αναδρομή στα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία του φινλανδικού φαινομένου.

Μόλις 23 ετών, και ήδη δύο παγκόσμιοι τίτλοι WRC για τον Kalle Rovanperä! Παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του, ειδικά στον κόσμο του ράλι , ο Φινλανδός έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Γιος του πρώην οδηγού Harri Rovanperä, ο οποίος κυρίως αγωνίστηκε για την Peugeot και τη Mitsubishi τη δεκαετία του 2000 (με μια νίκη στο Σουηδικό Ράλι του 2001), ο Kalle Rovanperä βυθίστηκε στον κόσμο των ράλι από πολύ νεαρή ηλικία. Σε σημείο να οδηγεί το πρώτο του αυτοκίνητο ράλι… σε ηλικία οκτώ ετών!

Αφού έκοψε τα δόντια του σε εθνικά πρωταθλήματα στις χώρες της Βαλτικής, ο Kalle Rovanperä μπήκε στο ERC (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι) σε ηλικία 16 ετών, πριν μετακομίσει απευθείας στο WRC2. Έγινε πρωταθλητής του κλάδου το 2019 και κέρδισε μια θέση στην πρώτη κατηγορία το 2020, στην ομάδα της Toyota.

Συνέντευξη Kalle Rovanpera : Το φαινόμενο του WRC

Συνέντευξη Kalle Rovanpera: Από τότε, ο νεαρός Φινλανδός συνέχισε να σπάει ρεκόρ προωρότητας που ήταν εντελώς καινούργια στην ιστορία του WRC: το 2020, στο Σουηδικό Ράλι, έγινε ο νεότερος οδηγός σε βάθρο του WRC σε ηλικία 19 ετών, 4 μηνών και 16 ημέρες, ξεπερνώντας το παλιό ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο Evgeny Novikov για περισσότερα από δύο χρόνια!

Η επόμενη χρονιά ήταν αυτή της επιβεβαίωσης: στην Εσθονία, κέρδισε το πρώτο του ράλι WRC σε ηλικία 20 ετών, 9 μηνών και 17 ημερών, σβήνοντας το ρεκόρ του Jari-Matti Latvala από τα ράφια. Το 2022 το Kalle Rovanperä θα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Χάρη σε μια φανταστική σεζόν (6 νίκες σε 13 ράλι), ο οδηγός της Toyota γίνεται ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία, την επομένη των 22ων γενεθλίων του, καταρρίπτοντας το παλιό ρεκόρ του Colin McRae για περισσότερα από πέντε χρόνια!

Το 2023, ο Kalle Rovanperä κατάφερε να διατηρήσει το παγκόσμιο στέμμα του: κατά τον προτελευταίο γύρο της σεζόν, στην Κεντρική Ευρώπη, ο Φινλανδός εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Elfyn Evans από την πίστα για να κερδίσει τη δεύτερη στέψη του, στο τέλος μιας χρονιάς με στίξη – ως γράφουμε αυτές τις γραμμές, πριν από το Ράλι Ιαπωνίας – με τρεις νίκες και επτά βάθρα.

Kalle Rovanperä 2 συνεχόμενες χρονιές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC

63 ράλι WRC
11 νίκες
20 βάθρα
171 νίκες ειδικής διαδρομής
734 βαθμοί Ο
νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής WRC σε ηλικία 22 ετών και 1 ημέρας Ο
νεότερος νικητής ράλι WRC σε ηλικία 20 ετών, 9 μηνών και 17 ημερών Ο
νεότερος οδηγός σε βάθρο του WRC σε ηλικία 19 ετών, 4 μηνών και 16 ημερών

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Με συνοδεία Bodyguard ο Verstappen στο Mexican GP γιατί κινδυνεύειΣυνεργείο μοτοσυκλετών Mpratakos Drag Factory 40 χρόνια δίπλα σαςF1 GP Μεξικό : Ο Verstappen μπροστά ο Albon κάνει την έκπληξηΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα