Ο Ολυμπιακός έκανε την κίνησή του για Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει καλά την υπόθεση του Σάσα Βεζένκοφ. Ο περυσινός MVP της Euroleague πήγε στο ΝΒΑ και άπαντες ήξεραν πως δεν θα είναι απλό το να καθιερωθεί εκεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι κινήσεις της ομάδας του Πειραιά

ήταν στοχευμένες στις μεταγραφές.

Μεγάλη η απώλεια του Σάσα Βεζένκοφ. Μεγαλύτερη από αυτή του Σλούκα κατά πολλούς παίκτες στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, τα νέα που έρχονται για τον Βεζένκοφ από το ΝΒΑ είναι άσχημα για τον ίδιο. Πιθανώς να είναι καλά για την ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει από πολύ νωρίς την κίνησή του σε περίπτωση που ο Σάσα θελήσει να επιστρέψει.

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε πως οι Σακραμέντο Κινγκς δεν… έκοψαν κανέναν. Υπάρχουν δηλώσεις απλώς του Μάικ Μπράουν. Αυτές δεν είναι ευοίωνες για τον Βεζένκοφ είναι η αλήθεια και τον ρόλο που θα έχει. Με άλλα λόγια, αυτό που περίμενε ο ίδιος (δηλαδή 7-8 παίκτης) δεν θα το έχει στο ξεκίνημα της καριέρας του. πάει πιο πίσω στο rotation, χωρίς να σημαίνει πως αυτά δεν αλλάζουν.

Για έναν παίκτη που έχει μια συγκεκριμένη ρουτίνα στο παιχνίδι και πάει στο ΝΒΑ έτοιμος παίκτης και όχι σε νεαρή ηλικία, απλό δεν είναι να αλλάξει χούγια. Ο Βεζένκοφ είναι σκόρερ, killer, εκτελεστής. Στην άμυνα το προσόν του είναι ο όγκος του και ότι δεν παρατάει τις φάσεις ποτέ. Μέχρι εκεί όμως. Δεν αποτελεί δυνατό του σημείο. Το ήξεραν αυτό οι Kings, το γνώριζε ασφαλώς και ο Ολυμπιακός.

Η μετάβαση από τη μία πραγματικότητα στην άλλη, δεν είναι απλή. Άλλο η Ευρώπη, άλλο το ΝΒΑ. Από τα αποδυτήρια, το format του πρωταθλήματος, τις απαιτήσεις, όλα. Πολλοί παίκτες πρώτης γραμμής πέρασαν και… δεν ακούμπησαν. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ή ακόμα και ο Βασίλης Σπανούλης. Παίκτες που έγραψαν ιστορία στην Euroleague.

Ο Ολυμπιακός άφησε χώρο για τον Βεζένκοφ

Ποιος αποκτήθηκε στη θέση του Σάσα Βεζένκοφ; Ο Λουκ Σίκμα. Ένας παίκτης με συμβόλαιο εντός έτους και συνολικές αποδοχές αρκετά πιο κάτω του εκατ. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ξανά σε αναζήτηση παίκτη για τη θέση «4». Χωρίς να σημαίνει πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί και νωρίτερα. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Ο Βεζένκοφ είναι πεισματάρης, πήγε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού για να πετύχει. Θα το παλέψει, λοιπόν.

Από την άλλη μεριά, ο Βεζένκοφ έχει φάει την απογοήτευση με το κουτάλι στην καριέρα του. Δεν θα συμβιβαστεί για καιρό με την ιδέα του να… σκουπίσει τον πάγκο. Έμαθε να παίζει, να είναι καταλυτικός και απαραίτητος. Στον Ολυμπιακό έζησε και γνώρισε την καθολική αναγνώριση από κόσμο και όλο τον οργανισμό. Αυτά είναι στοιχεία που θα του λείψουν.

Επιπρόσθετα, οι Kings δεν έδωσαν συμβόλαιο… πρώτου rotation για έναν παίκτη που δεν θα αγωνίζεται. Και δεν είναι οικονομικό το θέμα στο ΝΒΑ μόνο. Είναι θέμα και το πόσο χώρο πιάνει ένας παίκτης στο διαθέσιμο μπάτζετ κάθε ομάδας. Με τη σειρά του, ο Ολυμπιακός έχει αφήσει χώρο και για τον Βεζένκοφ. Και στο ρόστερ και στο μπάτζετ…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Απόστολος Γεωργιάδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα