FIFA Agent: Έτσι μπορείς πια να βρεις ποιος είναι πιστοποιημένος

FIFA Agent: Για χρόνια όλο αυτό είχε σταματήσει. Ο καθένας μπορούσε να εκπροσωπεί παίκτες χωρίς να έχει κάποιο πιστοποιητικό και χωρίς να έχει δώσει εξετάσεις.

Εδώ και λίγους μήνες τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Όσοι ήταν παλιοί και είχαν αδειοδοτηθεί πριν το 2015, πήραν legacy άδεια. Πολλοί, όμως, ήταν οι μάνατζερ δεν είχαν μπει σε διαδικασία εξετάσεων στο παρελθόν και γι’ αυτό έκατσαν στα θρανία.

Τον Απρίλιο έδωσαν εξετάσεις στην Αθήνα αρκετοί Έλληνες μάνατζερ, ενώ αυτό γινόταν την ίδια περίοδο και στο εξωτερικό. Τον

Σεπτέμβριο έγιναν και επαναληπτικές.

Ουκ ολίγοι πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις, αλλά όχι όλοι. Πλέον η Παγκόσμια Ομοσπονδία φρόντισε ώστε να μπορεί ο καθένας να δει ποιος είναι FIFA Agent και ποιος όχι. Έβγαλε την πλατφόρμα όπου μπορείς να ψάξεις το όνομα του οποιουδήποτε. Να σημειωθεί εδώ πως ακόμη υπάρχουν ορισμένες ατέλειες. Για παράδειγμα λείπουν κάποια ονόματα μάνατζερ που έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις. Προφανώς αυτό θα αποκατασταθεί στην πορεία.

Ψάχνοντας το όνομα του οποιουδήποτε μάνατζερ, βλέπεις τον αριθμό άδειάς του, το αν η άδειά του είναι σε ισχύ, αλλά και το αν μπορεί να εκπροσωπήσει ανήλικους. Χρειάζεται μία πιστοποίηση για το τελευταίο.

Από εκεί και πέρα, ο στόχος της FIFA είναι να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Όχι μόνο να μειώσει τα ποσοστά των μάνατζερ, αλλά και να διασφαλίσει από την άλλη πως εκείνοι δεν θα τρώνε το ένα «πιστόλι» μετά το άλλο. Οι ατζέντηδες θα καταθέτουν τα συμβόλαια εκπροσώπησης των παικτών, αλλά και αυτά που θα υπογράφουν με τις ομάδες προκειμένου να εξασφαλίζουν και την αμοιβή τους.

Σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο, όποιος δεν είναι FIFA Agent στην πορεία, δεν θα μπορεί να κάνει δουλειές. Δεν θα μπορεί να υπογράφει συμβόλαια ούτε να πληρωθεί. Ξαναλέμε, όμως, ότι αυτό είναι θεωρητικό. Το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη, ας περιμένουμε να το δούμε.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα