Ο Κωνσταντέλιας «μαγεύει» και δείχνει τον λόγο για τον οποίο επιβάλλεται να ξεκινάει βασικός

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν για άλλο ένα ματς πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με «σβηστές μηχανές» επικράτησε με 0-2 του Βόλου και σφράγισε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μεγάλη ήταν η συζήτηση που άνοιξε μετά το ματς του Δικεφάλου κόντρα στον Άρη, για την επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου να μη δώσει φανέλα βασικού στον νεαρό μεσοεπιθετικό, επιλέγοντας τον Τόμας Μουργκ. Αρκετοί θεώρησαν τη συγκεκριμένη κίνηση, ως καθοριστική

για την επιθετική απραξία που έδειξαν οι «ασπρόμαυροι».

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και δεν άργησε να αφήσει το αποτύπωμά του στον αγωνιστικό χώρο.

Από τα πρώτα λεπτά ήταν αυτός που ξεκίνησε όλες τις επιθετικές ενέργειες, προσπαθώντας να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Κι αν το μεγάλο «μειονέκτημα», αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, ήταν τα τελειώματα του νεαρού, φαίνεται πως παιχνίδι με το παιχνίδι το βελτιώνει όλο και περισσότερο. Το μαρτυρούν άλλωστε και τα νούμερα, αφού πλέον βάζει ουσία στο παιχνίδι του μετρώντας οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ συνολικά σε Stoiximan Super League, Europa Conference League και Κύπελλο.

Στο 17ο λεπτό του ματς στο Πανθεσσαλικό, φρόντισε να αφήσει με το στόμα… ανοιχτό όσους έβλεπαν την αναμέτρηση, πετυχαίνοντας ένα γκολ «ποίημα», κουβαλώντας τη μπάλα στο μισό γήπεδο και ολοκληρώνοντας με άπιαστο σουτ την προσπάθειά του.

Με μία του ενέργεια, είναι ικανός να φέρει τα πάνω κάτω στις αντίπαλες άμυνες και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που βρίσκεται στο μπλοκάκι αρκετών σκάουτερ μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Το σίγουρο είναι πως παιχνίδι με το παιχνίδι απαντάει και στο ερώτημα γιατί επιβάλλεται να ξεκινάει βασικός, ειδικότερα στις σημαντικότερες αναμετρήσεις των «ασπρόμαυρων».



Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα