Με «σβηστές μηχανές» και γκολ – «ποίημα» του Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στους «8»

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον Βόλο με 0-2 και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που τον περιμένει ο Πανσερραϊκός.

Ο Δικέφαλος έπρεπε να διαχειριστεί το υπέρ του 1-0 του πρώτου παιχνιδιού και το έκανε χωρίς να  ανεβάσει ιδιαίτερα… στροφές. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πέτυχε ένα γκολ «αριστούργημα», ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο σκόρερ του πρώτου

ματς, Στέφαν Σβαμπ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Μάρκος Αντόνιο για πρώτη φορά, τοποθετώντας τον στη θέση «δέκα». Παράλληλα, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τον Κωνσταντέλια να επιστρέφει σε αυτό, ενώ ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έκατσε κάτω από τα δοκάρια.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Δικέφαλο να θέλει να επιβάλει τον δικό του ρυθμό, παίρνοντας την κατοχή από τα πρώτα λεπτά.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν αυτός που ξεχώριζε, ξεκινώντας αρκετές επιθετικές ενέργειες, ενώ στο 17ο λεπτό πέτυχε ένα γκολ «ποίημα» με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ανοίγοντας το σκορ. Αυτό ήταν και το μόνο που μπορούσε να κρατήσει κάποιος από το πρώτο μέρος.

Ο ρυθμός από εκείνο το σημείο και μετά έπεσε, ο Βόλος που βρισκόταν με την πλάτη στον… τοίχο δεν κατάφερε να απειλήσει και χαρακτηριστικά είναι τα νούμερα του πρώτου μέρους με 1(1)-4(1) τελικές, με την κατοχή στο 42%-58%.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Οι ταχύτητες είχαν πέσει, ο Δικέφαλος είχε την κατοχή και έκανε διαχείριση του σκορ.

Στο 73ο λεπτό οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Μετά από εξαιρετική κυκλοφορία, Ζίβκοβιτς και Σάστρε συνδυάστηκαν από τα δεξιά, ο Κωνσταντέλιας δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, κάτι που έκανε ο Σβαμπ από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ.



Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν τα εναπομείναντα λεπτά, αφού δεν δημιουργήθηκε κάποια μεγάλη ευκαιρία οι οποίες συνολικά ήταν 4(3)-10(6), με το 0-2 να είναι και το τελικό σκορ.

Γκολ: Κωνσταντέλιας 17’, Σβαμπ 73’

Βόλος: Κόβατς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (Ράσιτς 63’), Κίτσος, Γκλάβτσιτς (Λούνα 71’), Τρουιγέ (Μπαριέντος 81’), Ντέλετιτς (Κόμπα 62’), Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία (Μωραϊτης 46’).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας (Μεϊτέ 71’), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 71’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 81’), Μάρκος Αντόνιο (Τάισον 71’), Μπράντον (Τζίμας 78’).



Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα