Μέχρι πότε θα επιτρέπεται να κάντε ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN έως 50 ευρώ

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, θα μπορεί κάποιος να προβαίνει  σε ανέπαφες συναλλαγές για πληρωμή έως 50 ευρώ χωρίς PIN, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Μάλιστα όπως προκύπτει από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: Φρικτό τροχαίο – Νεκρός 43χρονος που πήγε να βοηθήσει και παρασύρθηκε (pics)

Έτσι, σε συνέχεια της από 19 Μαΐου 2020 ανακοίνωσης της ΕΕΤ, οι τράπεζες μέλη της, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορονοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, θα διατηρήσουν έως την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

Παράλληλα, όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να είναι απαραίτητη η παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή.

Βεβαίως για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ συνεχίζει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ.

Το άρθρο Μέχρι πότε θα επιτρέπεται να κάντε ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN έως 50 ευρώ εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα