Το «δώρο» του ΠΑΣ στον Ολυμπιακό…

11:06 4/10/2020 - Πηγή: To10.gr

Στις 9 Απριλίου 2018 ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς. Μια συνεργασία που ξεκινούσε εκείνη την μέρα επίσημα αλλά θα έβρισκε τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο του από την έναρξη της νέας σεζόν και όχι στα λίγα ματς που απέμεναν για το φινάλε της σεζόν που «έτρεχε». Η σεζόν 2017-18 είχε εξελιχθεί πολύ άσχημα για τον Ολυμπιακό που πλήρωνε κατά βάσει τα δικά του λάθη και έψαχνε με τον Πέδρο Μαρτίνς μια νέα

αρχή. Ένα νέο πλάνο με τον Πορτογάλο τεχνικό που σχεδόν ένα μήνα μετά την πρόσληψη του έβλεπε τον Ολυμπιακό να διασύρεται την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Έχοντας απωλέσει ακόμη και τον στόχο της δεύτερης θέσης νωρίτερα ένας απογοητευτικός Ολυμπιακός γινόταν σκόνη και θρύψαλα στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ! Με το βαρύ 3-0, μια από τις πιο βαριές ήττες του Ολυμπιακού στην επαρχία.

Μια βαριά ήττα που τελικά αποδείχθηκε ένα πολύ μεγάλο «δώρο» του ΠΑΣ στον Ολυμπιακό. Το πλάνο της ερυθρόλευκης διοίκησης για μια νέα αρχή με τον Πέδρο Μαρτίνς ήταν δεδομένο. Σίγουρα θα άλλαζαν πολλά εν όψει της νέας σεζόν σύμφωνα με τα «θέλω» και του Πορτογάλου. Μετά τα Γιάννενα η απόφαση ήταν να αλλάξουν ΟΛΑ!

Το οργισμένο μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ομάδα που ακολούθησε μετά το 3-0 ήταν η αρχή του τέλους για την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που φόρεσαν εκείνη την χρονιά την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μετά από εκείνη την βαριά ήττα ο Ολυμπιακός μπήκε οριστικά και αμετάκλητα σε ένα νέο πλάνο ολοκληρωτικής αλλαγής, από την κορυφή έως τα νύχια! Με τον Πέδρο Μαρτίνς και την διοίκηση να δημιουργούν ένα νέο Ολυμπιακό που δύο χρόνια μετά πήρε εντυπωσιακά το νταμπλ και πέτυχε σπουδαία αποτελέσματα στην Ευρώπη. Και που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την τρίτη χρονιά της.

Απόψε επιστρέφει στους Ζωσιμάδες ξέροντας πως θα έχει μια δύσκολη βραδιά σε μια έδρα που έχει γνωρίσει 7 ήττες και που από το 2009 και την τελευταία ισοπαλία με το 2-2, όταν τότε μέχρι το 82΄νικούσε με 2-0, έχει γνωρίσει τρεις ήττες και έχει πετύχει τέσσερις νίκες. Μια έδρα που μόνο εύκολο δεν είναι για αυτόν το πέρασμα.

Για την ιστορία ας θυμηθούμε τους παίκτες που είχαν αγωνιστεί τότε σε εκείνο το 3-0 που έμελλε να αλλάξει την πορεία του Ολυμπιακού, προς το καλύτερο. Μόνο ο Φορτούνης έχει απομείνει από τους βασικούς, ο Βρουσάι τότε έκανε μια απ τις πρώτες παρουσίες του ενώ ο Ανδρούτσος που ήταν βασικός τα τελευταία χρόνια παραχωρείται δανεικός.

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Ιγκόρ, Ένγκελς, Σισέ, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Βρουσάι (88′ Κωστανάσιος), Τζούρτζεβιτς (67′ Βέργος) και Ανσαριφάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα