ΑΡΗΣ: Τα αντανακλαστικά του Καρυπίδη φέρνουν αισιοδοξία

Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ο Θεός του πολέμου αγωνίζεται στην Αθήνα κόντρα στο Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό από βαθμολογικής κυρίως άποψης, αφού είναι οι δύο τους οι κύριοι διεκδικητές μιας θέσης στη τετράδα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός παίζει στη κυριολεξία με τη πλάτη στο τοίχο μετά απ’ το κακό του ξεκίνημα, με μια ήττα και μια ισοπαλία, αλλά κι ο AΡΗΣ πάει στην Αθήνα

«πληγωμένος» απ’ την ισοπαλία με τον ΠΑΣ.

Ο ΑΡΗΣ που έχει 7 βαθμούς και σε ενδεχόμενη νίκη πάει στους 10 ξεφεύγοντας 9 ολόκληρους βαθμούς απ’ τον αντίπαλο του άσχετα αν έχει ένα ματς περισσότερο. Αυτή η διαφορά θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ακόμη και το «Χ» δεν θα ναι κακό αποτέλεσμα για τους κιτρινόμαυρους γιατί όπως και να το κάνουμε ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλη ομάδα πάρα τα οποία προβλήματα του συν ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει καλή παράδοση στην Αθήνα με τους πράσινους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ματέο Γκαρσία Vs Γιάννης Φετφατζίδης: Τι κερδίζει και τι χάνει ο Άρης (vids+stats)

Ο Άκης Μάντζιος μπορεί να μην έχει πλέον τον Γιάννη Φετφατζίδη μαζί του, έχει όμως το Ματέο Γκαρσία που ξαναφοράει για δεύτερη φορά στη καριέρα του τη κιτρινόμαυρη φανέλα με το Θεό του πολέμου στο στήθος μετά από την περιπέτεια του στο Βελιγράδι και τον ερυθρό αστέρα.

Ο Ματέο που είναι στη αποστολή, μπορεί να βοηθήσει έστω κι αν παίξει λίγα λεπτά γιατί είναι ένας ταχύτατος παίχτης με αίσθηση του γκολ.

Γι’ αυτό άλλωστε αγαπήθηκε πολύ απ’ όλο το λαό του ΑΡΗ στο διάστημα που είχε αγωνιστεί στην ομάδα πρόπερσι. Εκτός απ’ την επίθεση βοηθάει πολύ και στην άμυνα εκεί δηλαδή που μέχρι τώρα ο ΑΡΗΣ φαίνεται ότι έχει πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που φάνηκε κυρίως στο ευρωπαϊκό του παιχνίδι αλλά και στο παιχνίδι με τα Γιάννενα.

Ο ΑΡΗΣ αν λοιπόν περάσει απ’ το Ο.Α.Κ.Α. με θετικό αποτέλεσμα (όχι ότι μια ήττα θα ‘ναι καταστροφή) είναι βέβαιο ότι θα έχει ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Κι αυτό γιατί εκτός απ’ την ενίσχυση του με τον Ματέο, έχει αποκτήσει και το «μηχανάκι» που λέγεται Εργκούς Κάτσε! Ο διεθνής Αλβανός ποδοσφαιριστής είναι ένας παίχτης γνωστός σε όλους για την ταχύτητα και τη μαχητικότητα του! Ένας ποιοτικός αμυντικός χαφ που ενισχύει την αμυντική κι όχι μόνο λειτουργία της ομάδας! Μ’ αυτόν ο ΑΡΗΣ θα έχει ένα γεμάτο κέντρο που μαζί με Σάσα και Τζέκο, στην αμυντική του κυρίως λειτουργία, θα ναι πολύ δυνατό.

Στα σκαριά υπάρχει μια πολύ σημαντική μεταγραφή. Η μεταγραφή του έμπειρου αμυντικού, (πρωταθλητή Αγγλίας με τη Λέστερ) , Μπεναλουάν απ’ την Νότιχαμ Φόρεστ. Μια μεταγραφή, που αν τελικά γίνει, θα δώσει μεγάλη ανάσα στην προβληματική ως τώρα άμυνα της ομάδας.

Δεν είχαμε «ανακαλύψει την Αμερική» όταν μιλούσαμε για την αμυντική λειτουργία του ΑΡΗ φέτος.

Αυτό το βλέπανε όλοι. Το είδε όμως κι ο Θόδωρος Καρυπιδης που αποφάσισε και έκανε άμεσα πράξη την ενίσχυση της ομάδας. Κι αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Δεν αρκέστηκε στις πρώτες μεταγραφές που έκανε αλλά συνέχισε και συνεχίζει να ενισχύει την ομάδα.

Για το επιθετικό κομμάτι δε χρειάζεται να πούμε κάτι αφού το ταλέντο των παιχτών είναι δεδομένο και η παρουσία των Ματίγια (σαν 8αρι πλεον), Γκάμα, Ματέο, Μπερτόλιο, Μαντσίνι, Μάνου, Λόπεζ αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Μένει τώρα ο Άκης Μάντζιος να «τακτοποιήσει» τακτικά την ομάδα και να επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές του να κάνουν αυτά που μπορούν.

Από κει και πέρα ο οπαδός του ΑΡΗ θα ‘χει κάθε δικαίωμα να είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια!

Με τιμή,
ΑΡΗΣτος.



Το άρθρο ΑΡΗΣ: Τα αντανακλαστικά του Καρυπίδη φέρνουν αισιοδοξία εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα