Λύγισε στην παράταση ο Παναθηναϊκός – Μεγάλη ανατροπή η Παρτιζάν με Πάντερ (vid)

Την ήττα με 92-87 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Παρτιζάν στην παράταση με τους «πράσινους» να χάνουν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους καθώς προηγήθηκαν δύο φορές με +10 στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Στις 4 νίκες σταμάτησε το σερί για τον Παναθηναϊκό στη EuroLeague με τον Ομπράντοβιτς να πληγώνει την παλιά του ομάδα και την Παρτιζάν να δείχνει πολύ σκληρή για να πεθάνει κυνηγώντας συνεχώς στο σκορ.

Δυνατές

μονομαχίες είδαμε από την αρχή του αγώνα με τους «πράσινους» να μπαίνουν καλά στο παιχνίδι μέσα σε μια «καυτή» έδρα. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα είχε το προβάδισμα στο σκορ από το τζάμπολ μέχρι και 2 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν ο κεντρικός πόλος της επίθεσης έχοντας 10 πόντους. Σημαντικές βοήθειες έδωσαν και ο Γκραντ με 7 πόντους και ο Μπαλτσερόφσκι με 7 πόντους ο καθένας. Από την πλευρά της Παρτιζάν ο Ζακ ΛεΝτέι είχε 12 πόντους.

Η Παρτιζάν με ένα 11-0 σερί στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου έγραψε  το 39-38 ενώ οι «πράσινοι» νωρίτερα είχαν βρεθεί και στο +8 (28-36).

Δε κατάφερε να κλείσει το ματς ο Παναθηναϊκός – «Μίλησε» η κλάση του Πάντερ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σέρβοι κράτησαν το προβάδισμα χωρίς ξεφεύγουν στο σκορ. Ο Κέντρικ Ναν μπήκε στο παιχνίδι έναντι του άστοχου Σλούκα (0/4 τρίποντα) με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει ξανά το προβάδισμα με δίποντο του Αμερικανού για το 52-54. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους «πράσινους» μπροστά με 54-56 έχοντας όμως μέχρι τότε μόνο 2 τρίποντα σε 13 προσπάθειες.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά με τους Γκριγκόνις και Λεσόρ να κάνουν το 54-60 ενώ στη συνέχεια Μήτογλου και πάλι Λεσόρ έκαναν και το +10 (54-64).

Οι γηπεδούχοι φυσικά έβγαλαν αντίδραση μειώνοντας ξανά στους 5 με τους Κομπόκλο και Ντοζίερ με τον Κέντρικ Ναν να παίρνει δύο κακές επιλογές για τρίποντο. Ο Αμερικανός όμως επέμεινε για να  ευστοχήσει στην τρίτη του προσπάθεια.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα ανεβάζοντας τη διαφορά ξανά στο +10 και πάλι με τον Λεσόρ ο οποίος έπαιζε με 4 φάουλ.

Και ενώ όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί εμφανίστηκε ο Κέβιν Πάντερ ο οποίος σημείωσε το πρώτο του καλάθι για το 63-71 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (τελείωσε με 13π.)

Ο Ντοζίερ πέτυχε μεγάλο τρίποντο για να μειώσει στους 4 με τον Τζέριαν Γκραντ να απαντάει με απίθανο τρίποντο για το 71-78. Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος η Παρτιζάν έκανε την ανατροπή με τον Πάντερ να πετυχαίνει 5 συνεχόμενους πόντους για το 76-78. Ο απίθανος Κέβιν Πάντερ ισοφάρισε με λέι-απ. Ο Γκραντ αστόχησε το ίδιο και ο Πάντερ και το ματς πήγε στην παράταση.

Η παράταση ξεκίνησε με τους Κομπόκλο και Μήτογλου να σκοράρουν εκατέρωθεν. Ο Ντοζίερ σκόραρε εκ νέου με τον Μήτογλου να χάνει 2 κρίσιμες βολές. Η Παρτιζάν βρέθηκε στο +6 με καλάθι του Πάντερ. O Σλούκας αστόχησε σε δίποντο με τον Αντζούσιτς να φτάνει τη διαφορά στο +8. Ο Κέντρικ Ναν ευστόχησε σε τρίποντο ενώ στη συνέχεια ο Λεσόρ έκανε 1/2 βολές . Ο Κώστας Σλούκας έκλεψε τη μπάλα και βρέθηκε στις βολές για να μειώσει 88-85 με επίσης 1/2 βολές. Ο Πάντερ έδωσε την μπάλα στον ΛεΝτέι για να γράψει το 90-85, ο Σλούκας σκόραρε δίποντο ενώ στη συνέχεια ο Πάντερ με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 92-87.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-38, 54-56, 92-87

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του ματς

How did that go in??!! @paobcgr pic.twitter.com/CVtc9JnzX9

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 30, 2023

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα